Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/09/2023
Artă & Cultură Viața Orașului

Filarmonica Brașov a început stagiunea cu numărul 146!

Bianca Trifan De Bianca Trifan
Comentarii Filarmonica Brașov a început stagiunea cu numărul 146! Share Filarmonica Brașov a început stagiunea cu numărul 146!
Filarmonica Brașov a început stagiunea cu numărul 146!


Joi seară, la Sala Patria s-a dat tonul celei de-a 146-a stagiuni a Filarmonicii Brașov. Primul concert din cele două concerte inaugurale a fost un adevărat succes artistic, fiind întâmpinat cu multe aplauze de către publicul prezent în sală.

Pe scenă au urcat dirijorul Julien Salemkour, pianistul Horia Mihail, Corul Mixt de Cameră „Concentus” al Centrului Cultural Reduta condus de Marius Modiga, și, desigur, orchestra Filarmonicii Brașov.

Filarmonica Brașov a început stagiunea cu numărul 146!
Foto: Iosif Trif

În programul concertului au fost trei piese compuse de Ludwig van Beethoven, și anume Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră în do minor, op. 37, Fantezia pentru pian, cor și orchestră în do minor, op. 80 și celebra Simfonie nr. 3 „Eroica” în Mi bemol major, op. 55. Acestea se vor relua și în cadrul celui de-al doilea concert inaugural.

De asemenea, cu această ocazie s-a inaugurat și noul pian al Filarmonicii Brașov, un Bösendorfer 280 Vienna Concert.

În deschiderea concertului a vorbit Managerul Filarmonicii Brașov, Ioan-Dragoș Dimitriu, care a menționat faptul că noua stagiune înncepe în plină forță, cu o orchestră cu un efectiv de 104 membri, cu instrumente și accesorii la standarde tehnice înalte și cu un program și invitați pentru următoarele luni demne de o instituție culturală europeană de mare ținută!

Filarmonica Brașov a început stagiunea cu numărul 146!
Foto: Iosif Trif

Săptămâna viitoare, melomanii din oraș sunt așteptați la două evenimente muzicale. Marți seară, de la ora 19, brașovenii și turiștii din oraș o vor putea asculta pe pianista Adriana Toacsen care va interpreta 12 bisuri contemporane, 8 din ele create în cadrul și la inițiativa proiectului Encore. Accesul la acest eveniment este gratuit.

Apoi, joia viitoare, pe 5 octombrie, brașovenii vor putea asculta un concert simfonic condus de dirijorul italian îndrăgostit de România Gian Luigi Zampieri, iar în rol solistic va fi naista stabilită în Austria, Andreea Chira.

În programul acestui concert sunt Cele 4 anotimpuri pentru nai și orchestră de coarde de A. Vivaldi (aranjament de Carlos Pino-Quintana) și Serenada în Do major op. 48 pentru orchestră de coarde de P. I. Ceaikovski.

Biletele pentru toate evenimentele filarmonicii sunt disponibile la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe siteul bilet.ro.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută