Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/09/2023
Artă & Cultură / Artiști urbani

Festivalul Bridge Delivery Iași 2023: zeci de artiști revitalizează Pasajul „Octav Băncilă”

Laura Cozmîncă De Laura Cozmîncă
Comentarii Festivalul Bridge Delivery Iași 2023: zeci de artiști revitalizează Pasajul „Octav Băncilă” Share Festivalul Bridge Delivery Iași 2023: zeci de artiști revitalizează Pasajul „Octav Băncilă”
Festivalul Bridge Delivery Iași 2023


În perioada 22-24 septembrie 2023, în Parcul „Octav Băncilă” și în zona Fabricii de Țigarete de la  Pasajul „Octav Băncilă” va avea loc evenimentul Bridge Delivery Iași,  o ediție la care participă zeci de artiști din Iași și din țară.

Bridge Delivery Iași
Pasajul Octav Băncilă și artiștii Bridge Delivery 2022 (sursa Facebook)

Anul acesta, timp de trei zile vor avea loc mai multe activități la care publicul poate
participa în mod gratuit. În Parcul „Octav Băncilă” vor avea loc  ateliere de dans, pictură, artă urbană și de sport, concerte, instalații de artă, spectacole de video mapping, tururi ghidate, activități pentru copii, jonglerii cu lumini și foc, ateliere de percuție, dans, pictură etc.

Zona Fabricii de Țigarete va fi dedicată artei urbane, iar publicul se va bucura de
muzica și de arta graffiti a zeci de artiști din țară. În plus, publicul va putea să îi vadă la lucru pe cei 10 artiști muraliști care vor picta aproximativ 600 metri pătrați.

Bridge Delivery este o ediție hibrid a festivalului Street Delivery Iași, ce își propune să
revitalizeze orașul prin artă și să redea spațiile publice oamenilor. Organizat de Asociația Artipic și Fundația Cărturești, evenimentul creează contextul de exprimare și cunoaștere pentru zeci de artiști consacrați și emergenți. Mai mult, proiectul a reușit încă de anul trecut să înfrumusețeze zona prin crearea celei mai mari galerii de artă urbană în aer liber din Iași și a animat-o prin diverse activități artistice.

Picturile murale create la Pasajul „Octav Băncilă” și cele care se creeează în cadrul ediției de anul acesta devin puncte de atracție la periferiile țesutului urban ieșean, atât pentru membrii comunității, cât și pentru vizitatori și turiști, care cunosc astfel povești, persoane și evenimente importante din trecutul local.

Bridge Delivery Iași beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Iași. Programul complet, precum și alte detalii se află pe paginile de Facebook Street Delivery Iași și Artipic.

 

Program Bridge Delivery 2023

 

Program Bridge Delivery Iași Program Bridge Delivery Iași Program Bridge Delivery Iași

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.