Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/09/2023
Artă & Cultură / Performing arts

Opera Națională București prezintă Promenada Operei, ediția a XIII-a, în 23 septembrie pe esplanadă 

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Opera Națională București prezintă Promenada Operei, ediția a XIII-a, în 23 septembrie pe esplanadă  Share Opera Națională București prezintă Promenada Operei, ediția a XIII-a, în 23 septembrie pe esplanadă 
Opera Națională București prezintă Promenada Operei, ediția a XIII-a, în 23 septembrie pe esplanadă 


Opera Națională București prezintă Promenada Operei, ediția a XIII-a, în 23 septembrie pe esplanadă

Tradiționalul spectacol open-air cu care Opera Națională București își deschide stagiunile a ajuns la a XIII-a ediție. Anul acesta, Promenada Operei va avea loc sâmbătă, 23 septembrie și va cuprinde 12 ore de muzică, activități artistice inedite și relaxare în aer liber.

Evenimentul principal – Gala extraordinară Promenada Operei 

Sâmbătă, 23 septembrie, începând cu ora 19:00, pe scenă se va desfășura Gala Extraordinară Promenada Operei, cu participarea soliștilor, orchestrei, corului și baletului Operei Naționale București dirijate de Iurie Florea. 

Evenimentul va aduce pe scenă sopranele Madeleine Pascu, Marta Sandu Ofrim, Mihaela Stanciu, Bianca Mărgean, Simona Neagu, Sorina Munteanu, Crina Zancu și Mădălina Barbu, mezzosopranele Mihaela Ișpan, Oana Andra și Sorana Negrea, tenorii Daniel Magdal, Alin Stoica, Lucian Corchiș, Andrei Petre și Liviu Indricău, baritonii Cătălin Toropoc, Alexandru Constantin, Adrian Marcan, Iordache Basalic, Vicențiu Țăranu și Ștefan Ignat, bașii Marius Boloș, Leonard Bernad, Iustinian Zetea și Filip Panait, prim-balerinii Cristina Dijmaru, Rin Okuno, Bogdan Cănilă și Robert Enache.

Spectacolul va beneficia de un concept de lumini și videomapping original, iar regia poartă semnătura lui Alexandru Nagy.  

Opera Națională București prezintă Promenada Operei, ediția a XIII-a, în 23 septembrie pe esplanadă 

Dintre ariile și duetele ce urmează a fi interpretate amintim: E strano… Sempre libera… din opera „La Traviata” de G. Verdi; La donna è mobile din opera „Rigoletto” de G. Verdi; Cavatina Largo al factotum din opera din opera „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini; Te Deum din opera „Tosca” de G. Puccini, Vissi d’arte din opera „Tosca” de G. Puccini, Udisti… Mira, di acerbe lagrime… Vivrà! Contende il giubilo din opera „Trubadurul” de G. Verdi, Nessun dorma din opera „Turandot” de G. Puccini. 

Emoția și pasiunea muzicii clasice se vor împleti în pași de dans, prin prezența Baletului Operei Naționale București și interpretări solistice de excepție pe esplanada din fața primei scene lirice a țării. 

Accesul la eveniment este liber și se va realiza începând cu ora 12:00. 

Opera Labirint

Opera Labirint este o călătorie sonoră în universul magic al Operei în care veți fi ghidați de artiștii Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical “Ludovic Spiess”. 

Călătoria este regizată de Alexandru Nagy, susținută de PopCola și va avea loc din oră în oră, în grupuri de cel mult 50 de persoane, în intervalul 12:00-17:00 pe esplanada Operei Naționale București. 

Experiența Opera Labirint face parte din proiectul Opera Verde al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” care își propune utilizarea și reutilizarea responsabilă a resurselor în beneficiul noii generații de artiști.

Spațiul destinat evenimentului este delimitat în trei zone specifice:

– Zona A – zona de food court (rulote);

– Zona B – scena (aprox. 1.000 de locuri);

– Zona C – Opera Labirint și zonă de relaxare cu hamace; 

A XIII-a ediție a evenimentului Promenada Operei este susținută de programul național Catena pentru Artă și Fundația Fildas Art.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.