Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/09/2023
Lifestyle Artă & Cultură / Performing arts

Fundația Regală Margareta a României: Generozitatea ta aduce binele și frumosul în lumea noastră!

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Fundația Regală Margareta a României: Generozitatea ta aduce binele și frumosul în lumea noastră! Share Fundația Regală Margareta a României: Generozitatea ta aduce binele și frumosul în lumea noastră!
Fundația Regală Margareta a României: Generozitatea ta aduce binele și frumosul în lumea noastră!


Fundația Regală Margareta a României: Retrospectiva lunii august si evenimente viitoare. Generozitatea ta aduce binele și frumosul în lumea noastră!

Vino să îi cunoști pe bursierii Tinere Talente la evenimentele din programul Festivalului George Enescu!

O dată la doi ani, mii de muzicieni, cele mai bune orchestre și artiști din lume încântă publicul prin concertele lor din cadrul Festivalului Internațional George Enescu. Un ciclu complet al lucrărilor lui George Enescu, operă, concerte pentru întreaga familie, muzică modernă și contemporană, premiere mondiale și românești, alături de cea mai inspirată selecție de muzici clasice, romantice și baroce dezvăluie un eveniment cu adevărat unic, realizat cu dragoste, generozitate și excelență.

Marți seară, 19 septembrie, vă invităm să vă bucurați de muzica bursierilor noștri în Piața Festivalului George Enescu, începând cu ora 19.00, eveniment organizat de ARCUB.

Fundația Regală Margareta a României: Generozitatea ta aduce binele și frumosul în lumea noastră!

Pe durata Festivalului George Enescu, în fiecare joi, de la ora 19.00, îi puteți cunoaște pe muzicienii din programul național Tinere Talente la librăria Cărturești Verona, în Salonul Englez. Microrecitalurile de muzică de cameră fac parte din Enescu Youth Eveningsiar următoarele evenimente au loc pe 7, 14 și 21 septembrie.

Susține și tu Bursele Tinere Talente

Creștem calitatea vieții persoanelor vârstnice din România

Fundația Regală Margareta a României: Generozitatea ta aduce binele și frumosul în lumea noastră!

Vă invităm vineri, 29 septembrie 2023, la a VII-a ediție a Conferinței Naționale Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă – unicul eveniment din România care are ca scop creșterea calității vieții persoanelor vârstnice.

În Sala Media a Teatrului Național I. L. Caragiale București, evenimentul aduce împreună peste 120 de specialiști din toată țara – asistenți și profesioniști din domeniul social, atât din mediul privat, cât și din cel public, organizații neguvernamentale de la firul ierbii și platforme naționale sau internaționale care lucrează cu seniori, instituții de referință și parteneri instituționali, precum și vârstnici care inspiră prin atitudinea și mentalitatea lor.

Între speakerii prezenți la eveniment: Elena Dobre, Director, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Doru Buzducea, Profesor universitar, Decan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială UNMB, Iulia Bucelea – Psiholog specialist la Centrul pentru persoane vârstnice Constanța, Direcția de Asistența Socială Constanța.

Conferința este avizată ca program de formare profesională continua de către Colegiul Național al Asistenților Sociali iar participanții vor primi 2 credite profesionale.

Participă la Conferință                                               Susține si tu vârstnicii vulnerabili  

Tabără de creație interdisciplinară la Balcic

Fundația Regală Margareta a României: Generozitatea ta aduce binele și frumosul în lumea noastră!

Tinerii artiști bursieri ai programul Tinere Talente au avut parte de o experiență cu adevărat remarcabilă în timpul taberei de creație ce a avut loc anul acesta la Balcic între 25 și 30 august.

În cadrul inspirațional oferit de Castelul Reginei Maria, susținătoare a culturii și artelor, alături de mentorii lor – prof. univ. dr. Verona Maier și conf. univ. dr. Ion Anghel, bursierii au avut ocazia să lucreze pentru proiectele lor artistice, atât individual, cât și în colaborare cu alți participanți, să elaboreze schițe pentru viitoarele lor creații, să dezvolte elemente artistice preliminare pentru viitoarea Gală Tinere Talente.

Scopul principal al taberei a fost dezvoltarea personală și socială a tinerilor artiști, încurajarea comunicării și a exprimării individuale, precum și dezvoltarea artistică. Această experiență a fost posibilă cu sprijinul PEPCO România.

 Intră în atmosfera taberei                               Află mai multe despre tabăra de creație 

O vară de neuitat pentru copii în situații dificile de viață

Fundația Regală Margareta a României: Generozitatea ta aduce binele și frumosul în lumea noastră!

Școala de vară ALFA a fost prilejul perfect pentru cei 20 copii participanți de a-și îmbogății bagajul de cunoștințe și abilități practice, prin cursurile de educație și aventură montană, de gastronomie, dezvoltare personală și prim-ajutor.

În completarea burselor pentru educație oferite pe parcursul anului școlar, Fundația Alfa sprijină programul Fondul Special pentru Copii prin finanțarea acestei tabere tematice. Atelierul de educație ecologică i-a învățat pe copii despre respectul pentru mediul înconjurător, cum să consume mai puțin și responsabil, fără a risipi, cum să sorteze și să colecteze deșeuri, rezultatul activității practice fiind aproximativ 400 kilograme de deșeuri colectate de pe Valea Buzăului. 

Implicarea în jocuri de tabără, activități recreative și sportive, i-au făcut pe copii să iubească timpul petrecut în natură și le-au stimulat spiritul cooperativ și competitiv.

40 de copii din medii defavorizate, cu vârste între 6 și 19 ani, din județele  Alba, Călărași, Cluj, Neamț, Sălaj, Suceava și București, vor fi susținuți și în anul școlar  2023-2024, pentru a avea acces la educație, prin Bursele de studii ALFA.

Află mai multe informații                                     Susține și tu copii din medii defavorizate

Concertul Regal în sprijinul unei cauze nobile: Bursele Tinere Talente

Fundația Regală Margareta a României: Generozitatea ta aduce binele și frumosul în lumea noastră!

Șansa multor tineri talentați din România de a-și împlini potențialul este spulberată din cauza lipsurilor materiale. Conștienți de propriul har, copiii care provin din familii modeste depun eforturi susținute pentru a-și urma drumul artistic, însă cel mai adesea se văd nevoiți să abandoneze în lipsa unui sprijin, atât de necesar pentru cultivarea talentului lor.

Deși urmează o instituție vocațională, nu au șanse reale de afirmare fără o pregătire suplimentară, îndrumare în carieră sau promovarea actului lor artistic. Tinerii artiști fără posibilități au nevoie de susținerea noastră! Haideți să dăm o șansă valorilor autentice!

Pe 25 octombrie 2023, Fundația Regală Margareta a României vă dă întâlnire la a 14-a  ediție a Concertului Regal caritabil. Fondurile strânse cu ocazia evenimentului, prin bilete și sponsorizări, vor asigura susținerea tinerilor români – artiști vizuali și muzicieni, care provin din familii modeste, cu burse, îndrumare și promovare.

Achiziționați Bilete sau Pachete de Sponsorizare cu promovare! Alăturându-vă Concertului Regal caritabil, îi ajutați să își urmeze talentul!

Concertul Regal caritabil este o experiență unică, un spectacol muzical de înaltă ținută artistică, susținut în prezența Familiei Regale a României. Pe 25 octombrie, se reunesc de pe scenele lumii în sala Ateneului Roman muzicieni români de excepție, în sprijinul unei cauze nobile – Bursele Tinere Talente! Protagoniști: tenorul Ioan Hotea, mezzosoprana Martiniana Antonie și Orchestra Română de Tineret, dirijată de Gabriel Bebeșelea.

Pachete de sponsorizare pentru companii                                                 Cumpără bilet aici

Recomandări din Comunitate

Fundația Regală Margareta a României: Generozitatea ta aduce binele și frumosul în lumea noastră!

Forbes România organizează pe 19, 20 si 21 Septembrie, în fiecare zi între 9:00 și 14:30, la NORD Events Center by Globalworth, evenimentul economic al anului – Forbes CEE Forum 2023, unde avem alături de noi antreprenori de top, multinaționale și lideri de opinie. Vino alături de noi la Forbes CEE Forum 2023 și fii parte din conversația cu cei mai influenți lideri din diverse domenii.
Fundația Regală Margareta a României: Generozitatea ta aduce binele și frumosul în lumea noastră!
DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.
DIPLOMA Show marchează a X-a ediție a festivalului cu o serie de noutăți și evenimente, printre care și o campanie aniversară ce aduce în fața publicului larg 10 alumni DIPLOMA Show în 10 locuri-cheie din Capitală, într-o expunere inedită. Mai multe detalii despre festival și programul acestuia vor fi anunțate pe pagina de Facebook a comunității DIPLOMA și pe pagina de Instagram.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută