Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 09/09/2023
Festival Film

Nordic Film Festival vine la Timișoara 

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Nordic Film Festival vine la Timișoara  Share Nordic Film Festival vine la Timișoara 
Nordic Film Festival vine la Timișoara 


NORDIC FILM FESTIVAL, #NordicFF invită iubitorii cinematografiei nordice la prima sa ediție din Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2023,  între 28 septembrie – 1 octombrie 2023, la Cinema Victoria din Strada Ion Câmpineanu Nr. 2.

Festivalul aduce în atenția publicului 12 pelicule de lungmetraj, care celebrează, ca și în edițiile anterioare, diversitatea formelor și viziunilor artistice abordate de cineaștii din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.  

„Vă propunem un program bogat și divers de filme premiate la festivaluri internaționale de profil. Fie că optați pentru dramă (cum ar fi A Perfect Normal Family, sau Backyard Village), romance (Girl picture), pentru un film pentru copii (Supermarsu 2), unul horror (Lamb), unul istoric (Amundsen), o biografie (Sonja: The White Swan) sau un documentar (Maija Isola), veți descoperi un spațiu cinematografic atipic”, a declarat Vlad Rotaru, directorul artistic al festivalului.

Filmele sunt subtitrate în limba română și engleză.

#NordicFF aduce și o noutate: persoanele cu deficiențe de auz vor avea posibilitatea să urmărească un film nordic accesibilizat pentru ele, „Louis and Luca – Mission on the Moon”, proiectat în data de 1 octombrie, ora 14:00.

Nordic Film Festival vine la Timișoara 

Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Regale a Danemarcei la Bucuresti, Ambasadei Republicii Finlanda la Bucuresti, Consulatului Republicii Islanda în România, Ambasadei Norvegiei în România și Ambasadei Suediei la București. 

Nordic Film Festival vine la Timișoara 

Prima ediție a #NordicFF a avut loc în 2018 la București, fiind urmată de alte două ediții la București (2020, 2022) și două ediții retrospective la Sibiu și Chișinău (2019). 

Pentru program și informații vă invităm să urmăriți paginile de Facebook, Instagram și TikTok ale Nordic Film Festival. Pentru întrebări sau sugestii ne puteți contacta la adresa de e-mail nordicfilmfestivalbucharest@gmail.com

Nordic Film Festival vine la Timișoara 

Biletele pot fi achiziționate online și de la casieria cinematografului Victoria din Timișoara.

Parteneri media: 

Blog de Cinema, CinEmil, CineFan, Cinefilia, CineGhid, CineJurnal, CityFemme, .filmecarti, MovieNews, Munteanu Recomanda, Nine O’Clock, Revista Famost, PRWave, RomaniaJournal, Zile și Nopți.

Nordic Film Festival vine la Timișoara 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută