Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/09/2023
Artă & Cultură / Teatru

PENTRU CEI MICI | Teatrul ION CREANGĂ deschide stagiunea cu o nouă identitate vizuală!

Diana Parpalea De Diana Parpalea
Comentarii PENTRU CEI MICI | Teatrul ION CREANGĂ deschide stagiunea cu o nouă identitate vizuală! Share PENTRU CEI MICI | Teatrul ION CREANGĂ deschide stagiunea cu o nouă identitate vizuală!
Teatrul Ion Creangă noua identitate vizuala


Teatrul ION CREANGĂ | O nouă identitate vizuală!

Teatrul Ion Creangă, unul dintre cele mai îndrăgite teatre pentru copii din țară de aproape 60 de ani, are o nouă identitate vizuală începând cu această stagiune!

Va începe un nou capitol mai aproape de identitățile culturale și artistice ale tinerilor de azi, atât din punct de vedere artistic, cât și estetic. 

Încă de la înființare, Teatrul Ion Creangă a fost un spațiu în care spiritul ludic, respectiv nevoia primordială de joacă și-a făcut loc într-o lume serioasă și a dat naștere unui loc în care arta și poveștile sunt accesibile și celui mai tânăr spectator.

Spiritul ludic a fost reprezentat atât pe scena Teatrului, cât și prin identitatea vizuală pe care și-a asumat-o încă de la început sub forma unui cub.

Acum, noul logo păstrează în continuare ideea de joc și joacă permanentă, însă este transpusă sub forma altor elemente geometrice alăturate unui simbol grafic care reprezintă acronimul Teatrului Ion Creangă – TIC. Astfel, se va identifica cu ușurință numele Teatrului și al brand-ului, prin litere simple și lizibile. 

În același sens, noul logo poate funcționa și sub forma unui logo secundar, atunci când litera „C” din acronimul TIC devine punte de joacă pentru copii și se transformă fie în doi copii care se țin de mână, fie într-o nouă față a fericirii și a copilăriei. 

Teatrul Ion Creangă noua identitate vizuala

Noua identitate vizuală vine și o nouă paletă de culori care evocă dinamism, profesionalism și delicatețe. Culorile ne reprezintă cel mai bine din punct de vedere estetic și simbolic, deoarece albastru denotă seriozitate, roșu – energie și iubire, iar alb este simbolul purității, al simplității și al eleganței. 

Societatea de azi se află într-o continuă dezvoltare, iar tinerele generații au nevoie constantă de schimbare.

În acest sens, Teatrul a identificat nevoia unei schimbări, respectiv de a se adresa celor mai mici spectatori și dintr-o nouă perspectivă estetică, nu doar performativă.

Prin noua identitate vizuală s-a adus în contemporaneitate imaginea generală a teatrului, ținând cont și de istoria acestuia, de la brand și până la cele mai mici activități desfășurate de copiii între 0 și 12 ani, prin elemente de design contemporan, creative și versatile.

Teatrul Ion Creangă noua identitate vizuala

Vă așteptăm la Teatru să descoperiți ce alte suprize v-am pregătit, dar și pe canalele noastre de social media.

Programul pentru luna septembrie a fost deja urcat pe site-ul Teatrului, de unde puteți achiziționa bilete online la spectacolele noastre.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută