Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/08/2023
Lifestyle

Un nou eveniment TEDx Brașov Salon: Connected, but Alone?

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Un nou eveniment TEDx Brașov Salon: Connected, but Alone? Share Un nou eveniment TEDx Brașov Salon: Connected, but Alone?
TEDxBrașovSalon: CONNECTED BUT ALONE? @ Radisson Blu Aurum Hotel 24 SEPTEMBRIE 2023 ORA 15:00 Radisson Blu Aurum Hotel, Brașov


Un nou eveniment TEDx Brașov Salon: Connected, but Alone?

Tema ”Connected, but alone?” este una care explorează paradoxul societății moderne, în care suntem tehnologic interconectați mai mult ca niciodată, dar în același timp ne simțim adesea izolați și singuri.

Evenimentul va avea loc în data de 24 septembrie la Radisson Blu Aurum Hotel din Brașov. Bilete online AICI.

Prin acest eveniment de tip TEDxBrașovSalon ne dorim să reflectăm împreună asupra acestui subiect prin discutarea interacțiunii umane, impactul tehnologiei și nevoia de conexiune autentică.

Pe de o parte, tehnologia ne-a oferit oportunități inimaginabile de a comunica și a fi conectați cu ceilalți. Avem acces la telefoane mobile, internet și rețele sociale, care ne permit să interacționăm cu oameni din întreaga lume în timp real. Putem păstra legătura cu prietenii și familia, putem găsi comunități online cu interese similare și putem avea acces la o cantitate imensă de informații. Aceasta ne poate oferi un sentiment de conexiune de a fi mereu în contact cu ceilalți.

Cu toate acestea, în ciuda aparentei noastre conectivități, există și o creștere a sentimentului de singurătate și izolare în societatea modernă. Interacțiunile noastre digitale, deși pot fi utile și valoroase, nu pot înlocui cu adevărat contactul uman autentic. În multe cazuri, comunicăm prin intermediul textelor și emoticoanelor, fără a beneficia de elementele non-verbale esențiale ale comunicării umane, cum ar fi exprimarea facială, tonul vocii și limbajul corpului. Acest lucru poate duce la o pierdere a semnificației și aprofundării conexiunii noastre cu ceilalți.

De asemenea, tehnologia poate contribui la o anumită dependență și izolare socială. Uneori, suntem atât de absorbiți în lumea digitală încât neglijăm interacțiunile personale din viața reală. Ne poate fi mai ușor să ne ascundem în spatele ecranelor noastre și să ne limităm relațiile la mediul online. În plus, prezența constantă a tehnologiei în viața noastră poate conduce la un sentiment de suprasolicitare și epuizare mentală, ceea ce ne face să ne retragem în noi înșine și să ne simțim singuri, chiar și atunci când suntem înconjurați de oameni.

Cu toate acestea, avem nevoia fundamentală de conexiune umană autentică. Suntem ființe sociale și avem nevoie de interacțiuni reale pentru a ne simți împliniți și înțeleși. Pentru a depăși paradoxul “conectat, dar singur?”, trebuie să ne concentrăm pe găsirea unui echilibru sănătos între tehnologie și relațiile personale. Trebuie să fim conștienți de modul în care folosim tehnologia și să facem eforturi să ne conectăm cu ceilalți în mod real și autentic. Acest lucru poate include petrecerea timpului față în față cu prietenii și familia, cultivarea legăturilor comunitare și participarea activă în activități sociale offline.

În final: Ideea pe care dorim să o transmitem prin acest nou eveniment de tip TEDxBrașovSalon, constă în faptul că deși tehnologia ne oferă mijloacele de a fi conectați, suntem responsabili să ne asigurăm că ne conectăm într-un mod care să ne împlinească nevoia de conexiune umană autentică. Trebuie să găsim un echilibru între tehnologie și interacțiuni personale, pentru a ne depăși sentimentul de singurătate și izolare și pentru a construi relații semnificative cu cei din jurul nostru.

Un nou eveniment TEDx Brașov Salon: Connected, but Alone?

Speakeri – TEDx Brașov Salon: Connected, but Alone?

Dumitru Borțun este o personalitate marcantă în lumea comunicării și al public speaking-ului. Cu o prezență carismatică pe scenă, Dumitru ne-a captivat și ne-a încântat deja cu discursurile sale provocatoare în cadrul unor ediții anterioare ale TEDxBrasov.

Un nou eveniment TEDx Brașov Salon: Connected, but Alone?

El este fondatorul unei agenții creative de renume, pasionat de storytelling și un expert în comunicare strategică. Prin discursurile sale captivante, Dumitru ne-a învățat să privim comunicarea dintr-o perspectivă nouă și să folosim puterea cuvintelor pentru a schimba lumea în jurul nostru.

Adriana Istrate este singura femeie din România care a alergat pe toate cele 7 continente, din Antarctica până la Polul Nord. Adriana spune despre ea că s-a reinventat în mai multe etape ale vieții ei, ajungând în prezent, să aibă o viață echilibrată și să-și creeze versiunea ei în 7 pași, după ani de trial & error și câteva mii de ore de experiențe, de efort, traininguri și cursuri susținute. Adriana este o reinventatoare, “după vorba, după port”, evaluarile psihologice o încadrează la categoria Coach / Îndrumător / Ghid.

Un nou eveniment TEDx Brașov Salon: Connected, but Alone?

Dintre speakeri, mai amintim pe:

Ioan Prisecaru, antreprenor, autor, mentor și om Spiritual;

Flavius Țurcanu, coach și optometrist;

Dan Gîrtofan, pilot de raliuri;

Dragoș Cabat, expert financiar, CFA, MBA;

Petru Muhammet Gurkan, co founder Atasagon Detox & Wellbeing;

Cezar Munteanu, Chef.

Facebook: TEDxBrasov

Evenimentul va avea loc în data de 24 septembrie la Radisson Blu Aurum Hotel din Brașov. Bilete online AICI.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută