Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/08/2023
Viața Orașului Artă & Cultură / Teatru

PENTRU CEI MICI | „Aventurile lui Săgeată”

Diana Parpalea De Diana Parpalea
Comentarii PENTRU CEI MICI | „Aventurile lui Săgeată” Share PENTRU CEI MICI | „Aventurile lui Săgeată”


„Aventurile lui Săgeată” – Primul spectacol pentru copii realizat din materiale reciclate

Inedita reprezentație, concepută din PET-uri și doze de aluminiu, va avea premiera pe scena Teatrului Ion Creangă în luna septembrie!

În cadrul campaniei de reciclare „Lumea o salvăm doar când reciclăm”, începută din luna mai, realizată în parteneriat cu Green Group, s-au strâns peste 2000 de PET-uri și doze de aluminiu.

Acestea au început deja să fie folosite pentru construcția decorului și costumelor spectacolului „Aventurile lui Săgeată”.

Până pe 3 septembrie, containerul de colectare este disponibil la Sediul Administrativ al Teatrului Ion Creangă, din Strada General Constantin Budișteanu nr. 24, și puteți recicla alături de noi, în intervalul orar 09:00 – 17:00, de luni până duminică.

Campania de educație ecologică are rolul de a-i educa pe copii încă de mici cu privire la importanța mediului înconjurător pentru noi și pentru viitorul nostru. Pe lângă misiunea de a-i obișnui cu acțiunea de a recicla, ne propunem să-i familiarizăm cu noțiuni precum reutilizare, sustenabilitate și ecologie prin intermediului unui spectacol teatru, dar și al altor acțiuni conexe.

„Aventurile lui Săgeată”

În acest sens, spectacolul „Aventurile lui Săgeată”, prin textul scris de Alexandru Ivănoiu, vine în ajutorul celor mici în înțelegerea acestor noțiuni, într-un dialog și limbaj simplu și educativ. Regia spectacolului este semnată de Tony Adam Horațiu, iar din distribuția spectacolului fac parte atât actorii Teatrului, cât și câțiva colaboratori tineri care s-au remarcat în cadrul unui workshop.

Personajul Săgeată este o minge dezumflată și abandonată într-un parc de către stăpânul său. De la începutul spectacolului și până la finalul acestuia, Săgeată va trece printr-o întreagă călătorie. Va realiza cât de importanți sunt prietenii, însă cel mai însemnat aspect pe care îl va conștientiza este importanța unei a doua șanse.

Săgeată ne va arăta importanța pe care o dau oamenii în ceea ce privește reutilizarea obiectelor prin reciclare.

Povestea lui ne detaliază cât de prețioasă este natura și cum noi putem avea un rol activ în protejarea acesteia. Astfel, vedem că reciclarea nu este doar o a doua șansă pe care o dăm obiectelor, ci este un gest altruist față de cei din jurul nostru, fie că îi cunoaștem sau nu, deoarece prin reciclare influențăm în bine destinele multora.

Mai multe informații despre premieră vor fi disponibile curând, pe site-ul Teatrului – www.teatrulioncreanga.ro, dar și pe platformele de social media, Facebook și Instagram.

Text de Diana Parpalea | Teatru | Junior

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută