Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/07/2023
Muzică Viața Orașului

Retromania la Brașov cu Vama, Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Gabriel Cotabiță, Anda Adam și Elena Gheorghe

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Retromania la Brașov cu Vama, Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Gabriel Cotabiță, Anda Adam și Elena Gheorghe Share Retromania la Brașov cu Vama, Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Gabriel Cotabiță, Anda Adam și Elena Gheorghe


Cel mai retro eveniment al acestei toamne! Retromania vine la Brașov cu concerte de neratat: Vama, Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Gabriel Cotabiță, Anda Adam și Elena Gheorghe

Vă invităm la cel mai retro eveniment al acestei toamne! Într-o încercare de a aduce în prim-plan atmosfera vibrantă a anilor 90’ – 2000, organizatorii au creat acest festival unic, dedicat în întregime perioadei respective.

Retromania vă aduce un line-up impresionant de artiști care au dominat topurile în acea perioadă. Vom avea concerte live ale unor trupe și soliști îndrăgiți, care vor reînvia hiturile care au cucerit inimile noastre cu două decenii în urmă. Indiferent dacă sunteți un fan înrăit al muzicii pop, un iubitor al rockului alternativ sau un dansator infailibil pe ritmurile R&B, suntem siguri că veți găsi ceva care să vă satisfacă dorința de nostalgie.

Nu numai muzica va fi în centrul atenției la Retromania, ci și experiențele interactive și amintirile de neuitat. Veți putea redescoperi jocurile video vechi și arcade-urile, vă veți aminti de filmulețele VHS, veți fi spectatorii Teatrului Radiofonic, vă veți bucura de o minunata parada de mașini de epocă și veți explora expoziții cu obiecte retro care vă vor face să zâmbiți și să spuneți „Așa era pe vremea mea!”

Elena Gheorghe @ Retromania

Prin organizarea acestui festival, ne propunem să aducem împreună oameni de toate vârstele, pentru a celebra împreună această perioadă incendiară a culturii pop. Indiferent dacă ați trăit acele vremuri sau sunteți curioși să le descoperiți, Retromania este locul unde veți putea călători în timp și veți simți pulsul acelor ani magici.

Pregătiți-vă să trăiți o experiență autentică și plină de amintiri la Retromania. Vă așteptăm cu nerăbdare să vă bucurați de muzica, cultura și atmosfera acelei epoci de aur.

Reîntoarceți-vă în trecut cu Retromania – festivalul retro care vă aduce amintiri în inimă și zâmbete pe buze!

Evenimentul va avea loc la Brașov, pe Strada Turnului nr.5, lângă Parcul Tractorul, în noua locație Oktoberfest.

Oktoberfest Brașov, Strada Turnului, lângă Parcul Tractorul

Bilete se pot achiziționa online de AICI!

Cine cântă?

21.09.2023 – ELENA GHEORGHE

Elena Gheorghe este o talentată cântăreață și compozitoare româncă. Născută pe 30 iulie 1985, în București, a devenit cunoscută publicului larg prin participarea sa la concursul Eurovision în anul 2009. Vocea sa puternică și calitățile sale muzicale au atras rapid atenția audienței, consolidându-și astfel poziția ca una dintre cele mai apreciate artiste din România.

Elena Gheorghe este recunoscută pentru interpretarea unor genuri muzicale diverse, precum pop, dance, folk și muzică tradițională românească. De-a lungul carierei sale, a lansat mai multe albume de succes, care au primit aprecieri pozitive din partea criticilor și au adus numeroase hituri în topurile muzicale.

Elena Gheorghe @ Retromania

Pe lângă succesul său în industria muzicală, Elena Gheorghe este apreciată și pentru personalitatea sa carismatică și implicarea în proiecte caritabile. Acest lucru i-a adus admirația unui public larg și a făcut-o un model pentru mulți tineri.

Cu o prezență scenica remarcabilă și o voce puternică, Elena Gheorghe continuă să încânte audiența cu muzica sa și să se afirme ca unul dintre cei mai talentați și iubiți artiști ai României.

22.09.2023 – VAMA

Vama este o trupă de muzică rock alternativă din România, cu un sunet distinctiv și un stil muzical eclectic. Formată în anul 1996, trupa a devenit una dintre cele mai populare și influente formații din țară.

Muzica lor este caracterizată de o combinație îndrăzneață de rock, folk și elemente de muzică tradițională românească. Versurile lor abordează teme variate, de la iubire și nostalgie până la critici sociale și reflecții existențiale. Această abordare autentică și sinceră a cântecelor lor i-a câștigat un număr mare de fani loiali.

Vama @ Retromania

Vama se remarcă prin prezența scenică energică și carismatică, iar concerte lor sunt cunoscute pentru atmosfera lor vibrantă și captivantă. Membrii trupei au dezvoltat o chimie unică și talentul lor instrumental se reflectă în sunetul puternic și plin de viață al muzicii lor.

În decursul anilor, Vama a lansat mai multe albume de succes, care au avut un impact semnificativ asupra scenei muzicale românești. Cântecele lor celebre, cum ar fi „Vama Veche”, „Nu am chef azi” și „Epilog”, au devenit adevărate hituri și sunt îndrăgite de fanii lor de pretutindeni.

Vama rămâne o trupă emblematică pentru muzica românească, prin originalitatea lor și mesajele autentice transmise prin muzică. Prin cariera lor de succes și abordarea lor neconvențională, trupa a influențat și inspirat mulți artiști și continuă să rămână în inimile ascultătorilor lor ca una dintre cele mai îndrăgite formații rock din România.

23.09.2023 – ANDA ADAM

Anda Adam este o carismatică și talentată cântăreață româncă, cunoscută pentru muzica sa energică și stilul său distinctiv. Născută pe 27 aprilie 1980, în București, Anda și-a făcut intrarea în industria muzicală în anii 2000 și a reușit să cucerească audiența prin vocea sa puternică și prezența sa scenică.

Muzica Andei Adam traversează genuri variate, cum ar fi pop, dance și R&B, iar sunetul ei vibrant și contagios a atras un număr mare de fani. Cântecele sale prezintă adesea versuri inspirate din experiențele personale, abordând teme precum iubirea, dorința și puterea feminină. Interpretarea ei plină de pasiune și carisma transmite o energie pozitivă și încurajează ascultătorii să se bucure de muzică și să danseze.

Anda Adam @ Retromania

De-a lungul carierei sale, Anda Adam a lansat mai multe albume și single-uri de succes, care au fost apreciate atât în România, cât și în alte țări. Hiturile sale notabile includ „Sufletul Meu”, „Pandora”, „Love On You” și „Catch Me”. Popularitatea ei și impactul său în industria muzicală au fost recunoscute prin numeroase premii și nominalizări.

Pe lângă talentul său muzical, Anda Adam este apreciată și pentru stilul său distinctiv și prezența sa charismatică în fața camerei. A jucat și în câteva filme românești și a fost prezentatoare TV, demonstrând versatilitatea sa artistică.

Anda Adam continuă să-și dezvolte cariera și să-și încânte fanii cu muzica sa. Cu energia și pasiunea ei debordante, ea rămâne una dintre cele mai apreciate și îndrăgite cântărețe din România, inspirând audiența prin talentul și carisma sa inconfundabile.

24.09.2023 – CORINA CHIRIAC

Corina Chiriac este o remarcabilă cântăreață și actriță, cunoscută pentru contribuțiile sale semnificative în industria muzicală și în domeniul artistic în general. Născută pe 26 octombrie 1949, în București, Corina a avut o carieră impresionantă care s-a întins pe parcursul a mai multor decenii.

Corina Chiriac a devenit populară în anii ’70 și ’80, fiind recunoscută ca una dintre cele mai importante și îndrăgite voci feminine din România. Interpretarea sa emoționantă și versatilitatea sa muzicală au făcut-o apreciată într-o varietate de genuri muzicale, de la pop și rock la muzică ușoară și balade romantice.

Corina Chiriac, Mirabela Dauer și Gabriel Cotabiță @ Retromania

Mai mult decât atât, Corina Chiriac a reprezentat România la prestigioasa competiție muzicală Eurovision în anul 1970, când a obținut un loc fruntaș cu piesa „Mama”. Această performanță i-a adus recunoaștere internațională și a consolidat poziția sa ca una dintre cele mai renumite artiste din țară.

Corina Chiriac este apreciată nu doar pentru talentul său remarcabil, ci și pentru eleganța și carisma sa. Vocea sa caldă și puternică, combinate cu prezența scenică carismatică, au făcut-o iubită de publicul său fidel și au adus-o în topurile muzicale timp de decenii.

Cu o carieră lungă și influentă, Corina Chiriac rămâne o figură iconică în muzica românească și un model pentru mulți artiști. Contribuțiile sale remarcabile în industria artistică și moștenirea sa culturală continuă să inspire și să încânte publicul, făcând-o una dintre cele mai iubite și respectate personalități din România.

24.09.2023 – MIRABELA DAUER

Mirabela Dauer este o îndrăgită cântăreață, recunoscută pentru vocea sa distinctivă și talentul său muzical remarcabil. Născută pe 9 iulie 1947, în București, Mirabela a avut o carieră de succes care s-a întins pe mai multe decenii.

De-a lungul anilor ’70 și ’80, Mirabela Dauer a fost una dintre cele mai populare și apreciate voci feminine din România. Vocea sa caldă și emotivă, combinată cu prezența scenică grațioasă, i-au câștigat un număr mare de fani și i-au adus recunoaștere în industria muzicală.

Corina Chiriac, Mirabela Dauer și Gabriel Cotabiță @ Retromania

Mirabela Dauer a interpretat o varietate de genuri muzicale, inclusiv muzică ușoară, pop și balade romantice. Cântecele ei sunt adesea caracterizate prin versuri sensibile și emoționale, iar interpretarea sa expresivă a captivat inimile ascultătorilor săi.

Mirabela Dauer a câștigat și admirat aprecierea criticii de specialitate, fiind distinsă cu numeroase premii și nominalizări în timpul carierei sale. Prezența sa constantă în industria muzicală timp de mai multe decenii și succesul continuu al pieselor sale o fac una dintre cele mai reprezentative și iubite artiste din România.

Cu un stil muzical inconfundabil și o carieră impresionantă, Mirabela Dauer a lăsat o amprentă puternică în muzica românească. Vocea sa remarcabilă și talentul său au făcut-o o personalitate iconică, iar muzica ei continuă să rămână în inimile și amintirile fanilor săi de pretutindeni.

24.09.2023 – GABRIEL COTABIȚĂ

Gabriel Cotabiță este un talentat cântăreț și actor român, cunoscut pentru vocea sa puternică și prezența scenică carismatică. S-a născut pe 1 noiembrie 1955 la Craiova, și a avut o carieră remarcabilă care a acoperit mai multe decenii.

Gabriel Cotabiță a început să-și construiască reputația în anii ’80, în perioada de glorie a rock-ului românesc. A fost membru fondator al trupei de succes Holograf, una dintre cele mai iubite și influente formații rock din România.

Corina Chiriac, Mirabela Dauer și Gabriel Cotabiță @ Retromania

După părăsirea trupei Holograf, Gabriel Cotabiță a continuat să-și dezvolte cariera solo, lansând mai multe albume de succes și obținând recunoaștere atât în România, cât și în alte țări. Vocea sa puternică și capacitatea de a transmite emoție au făcut din interpretarea sa un punct forte al carierei sale.

De-a lungul carierei sale, Gabriel Cotabiță a primit numeroase premii și recunoaștere pentru contribuțiile sale în industria muzicală și artistică.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută