Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 03/07/2023
Festival Film

Artmania Festival aduce cultura și cinematografia norvegiană în inima Sibiului!

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Artmania Festival aduce cultura și cinematografia norvegiană în inima Sibiului! Share Artmania Festival aduce cultura și cinematografia norvegiană în inima Sibiului!
Artmania Festival aduce cultura și cinematografia norvegiană în inima Sibiului!


Artmania Festival aduce cultura și cinematografia norvegiană în inima Sibiului!

Sibiu, 28-30 iulie 2023 – Artmania Festival, unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale ale verii în România, aduce o experiență cinematografică de excepție în inima orașului Sibiu.

Una dintre atracțiile principale ale festivalului va fi zona de proiecție de film amenajată în pitoreasca Piață Huet. Această locație emblematică va fi transformată într-un cinematograf în aer liber, unde spectatorii vor putea savura trei filme remarcabile oferite de Ambasada Regală a Norvegiei în România, prin Institutul de Film Norvegian.

Cele trei filme alese pentru proiecție sunt:

1. “Los Bando” – Un film plin de aventură și muzică, “Los Bando” spune povestea unei trupe de muzică adolescenți norvegieni care pornește într-o călătorie neașteptată. În timp ce călătoresc prin țară într-un autobuz vechi , tinerii descoperă prietenia, pasiunea pentru muzică și puterea de a depăși obstacolele. Link IMDB.

2. “Tongue Cutters” – Un documentar captivant care explorează tradiția vechilor meserii dintr-un mic sat norvegian. Filmul urmărește o comunitate de tăietori de limbă de pește, o meserie și rar întâlnită în zilele noastre. Cu imagini impresionante și povești emoționante, acest film oferă o perspectivă unică asupra unei tradiții transmise din generație în generație. Link IMDB.

3. “Beware of the Children” – Un thriller palpitant care dezvăluie lupta unei familii norvegiene în fața unui sistem de protecție prea puțin functional. Link IMDB.

Aceste trei filme remarcabile aduc publicului din Sibiu o fereastră către cultura și cinematografia norvegiană contemporană. Cu teme variate și perspective captivante, fiecare film aduce o contribuție unică și oferă o experiență cinematică memorabilă.

Zona de proiecție de film din Piața Huet va oferi spectatorilor o atmosferă unică, combinând frumusețea istorică a locației cu magia cinematografiei. Această experiență cinematografică în aer liber este o oportunitate de a aduce oamenii împreună, de a le oferi momente de divertisment și de a promova arta și cultura într-un mod accesibil și captivant.

Pentru mai multe informații despre Artmania Festival și programul proiecțiilor de film, vă rugăm să accesați website-ul oficial al festivalului: www.artmaniafestival.ro.

Artmania Festival aduce cultura și cinematografia norvegiană în inima Sibiului!

„Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural” este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Proiectul are o valoare nerambursabilă de 980.230,30 lei (198.102,36 euro) și se desfășoară pe o perioadă de 12 luni.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza

Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro.

ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment, reprezintă o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.

Începând cu 2006, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Muzica este componenta de bază, dar reprezintă doar o parte din experiența pe care ARTmania Festival a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Încă de la început, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală care să ofere publicului diverse evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum concerte, expoziții, lansări de carte și proiecții de film.

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, la care au concertat, între alții, Steven Wilson, Serj Tankian, Devin Townsend, Dream Theater, Opeth, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, The Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall și Deine Lakaien.

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută