Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/06/2023
Festival Viața Orașului

Începe Festivalul vacanței!

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Începe Festivalul vacanței! Share Începe Festivalul vacanței!
Începe Festivalul vacanței!


Începe Festivalul vacanței!

Vacanța este un timp al bucuriei și al jocului. Pentru cei mici vacanța este poate cel mai așteptat moment din an, atunci când nu se mai simt împovărați de teme, când pot în sfârși dormi până târziu și când bunicii îi răsfață cu bunătăți crescute în grădinile și livezile de la țară. Numai că vacanța de 6 ani încoace mai înseamnă ceva: atunci începe Festivalul vacanței: un eveniment dedicat copiilor din toată țara și mai nou chiar de peste hotare!

Fundația Abracadabra prin Magicianul poveștilor Marian Râlea invită de 6 ani încoace copiii de peste tot din țară la joacă. Un proiect ce brevetează tehnica de educație prin joc și teatru, Festivalul vacanței ajuns în județe precum Bacău, Sibiu, Ilfov, Cluj, Suceava , ajunge acum și în municipiul Brașov!

Ce urmează să se întâmple? Ei bine timp de trei sâmbete la rând în 15 , 22 și 29 iulie copiii din Brașov, chiar dacă locuiesc aici sau sunt doar în trecere, sunt așteptați în Piața Sfântului Ioan începând cu ora 18 pentru a se juca de-a teatrul. Vor descoperi o suită de spectacole inspirate din folclorul și mitologia românească structurate într-o manieră interactivă. Nu putem spune sigur dacă alături de ei se vor juca personaje fantastice precum Muma Pădurii, Zâna zorilor, sau chiar Lupul îmblânzit pentru că nu vrem să dezvăluim prea multe secrete.

Începe Festivalul vacanței!

O certitudine este însă, că micuții vor descoperi teme autentice românești pe care le vor înțelege și experimenta printr-un proces de învățare prin joc și teatru realizat pe nesimțite cu o mare măiestrie de către actorul Marian Râlea și trupa sa , dintre care îi amintim pe Cătălin Grigoraș, Doriana Tăut, Florin Eugen Pârvu și Verzescu Alexandru.

”De peste 15 ani ne jucăm de-a teatrul împreună și pot spune că fiecare spectacol mă surprinde. Nu au fost două la fel. Copiii aduc cu ei atâta sinceritate și spontaneitate pe scenă încât e de ajuns să îi asculți cu atenție și să conduci jocul de-a teatrul în direcția care i se potrivește fiecăruia dintre ei. Sigur că este o tehnică foarte complexă în spatele scenariilor de tip caneva, însă de fiecare dată rămâne o prioritate copilul, experiența sa teatrală și conservarea bucuriei pe care o aduce cu el în fața tuturor” ne mărturisește Doriana Tăut, actriță în trupa Abracadabra.

Începe Festivalul vacanței!

”Festivalul vacanței este un moment de sărbătoare a copilăriei și ne dorim să ajungem la cât mai mulți spectatori mari și mici pentru ca împreună ne bucurăm de moștenirea lăsată nouă în mitologie și folclor dar și de cea mai frumoasă vârstă ” povestește actorul Marian Râlea cel care de peste 30 de ani a reușit să activeze peste tot în țară un public care îndrăgește joaca, teatrul și copilăria, un public care nu ezită să cânte ”Eu pot eu sunt magician” și care iată se întregește în Municipiul Brașov cu toți cei care vor fi alături trupei Abracadabra în 15,22 și 29 iulie în Piața Sfântului Ioan de la orele 18:00 pentru a sărbători Festivalul vacanței!

Începe Festivalul vacanței!

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută