Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/06/2023
Viața Orașului Artă & Cultură

Colecția Gheorghe Cernea la Muzeul de Etnografie Brașov

Bianca Trifan De Bianca Trifan
Comentarii Colecția Gheorghe Cernea la Muzeul de Etnografie Brașov Share Colecția Gheorghe Cernea la Muzeul de Etnografie Brașov
Colecția Gheorghe Cernea la Muzeul de Etnografie Brașov


Colecția Gheorghe Cernea la Muzeul de Etnografie Brașov

Muzeul de Etnografie Brașov vă invită la vernisajul expoziției „Intelectualul în satul de odinioară: preotul, învățătorul, notarul în Colecția Gheorghe Cernea”, care va avea loc joi, 29 iunie 2023, ora 18:00, la sediul din Bd. Eroilor nr. 21A.

Colecția Gheorghe Cernea la Muzeul de Etnografie Brașov

Expoziția își propune să aducă în atenția publicului colecția de fotografii și însemnări a folcloristului Gheorghe Cernea (1898-1965), de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 125 de ani.

Cu ocazia acestei aniversări, Muzeul de Etnografie Brașov oferă o nouă perspectivă asupra personalității lui Gheorghe Cernea, cunoscut mai ales în rândul specialiștilor, pentru culegerile de folclor publicate în perioada interbelică și pentru colecția sa impresionantă de obiecte etnografice.

Preocupat în mod special de istoria și tradițiile așezărilor din zona Târnavelor, Gheorghe Cernea a fost și un neobosit culegător de informații cu caracter monografic, notițe biografice și fotografii ale personalităților din lumea satului.

O parte a acestei arhive de însemnări și fotografii, păstrată de familie după moartea autorului, se află azi în patrimoniul Muzeului de Etnografie Brașov și reprezintă sursa de documentare pentru expoziția de față.

Expoziția poate fi vizitată până în luna august, în fiecare zi, de miercuri până duminică, între orele 10:00-18:00, la Muzeul de Etnografie Brașov, Bd. Eroilor nr. 21A.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută