Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/06/2023
Muzică

Vocile unei noi generații | Printre emoție și octave

Ana-Maria Vlad De Ana-Maria Vlad
Comentarii Vocile unei noi generații | Printre emoție și octave Share Vocile unei noi generații | Printre emoție și octave
vocile feminine tate mcrae


Vocile feminine | Printre emoție și octave

Cu toții știm că muzica este, în sine, o realitate universală, aflată în continuă schimbare, în funcție de trend-uri, de oameni și de fiecare nouă generație care vine.

Dacă, acum câțiva ani, muzica Pop din străinătate era definită de artiste consacrate precum Christina Aguilera, Adele, Beyonce sau Rihanna, astăzi regăsim în playlist-urile tinerilor o nouă generație de artiste ce sunt apreciate datorită stilului, exprimării și interpretări distincte.

Generația de astăzi este într-o continuă descoperire, atât de voci, cât și de calități artistice deosebite, fiind absolut esențial acel „full package”pe care aproape toată lumea îl caută.

Având în vedere propriile descoperiri și repere în materie de muzică Pop, iată trei recomandări de voci feminine care m-au impresionat în ultimii ani.

FAOUZIA

vocile feminine

Faouzia este o cântăreață și compozitoare marocană care impresionează prin timbrul special, acel heavy-warm tone, prin emisia mixtă înaltă, vocal fry și vibrato-ul specific, ce poate fi remarcat în aproape orice interpretare live a sa.

Faouzia este recunoscută pentru piesa ,,Tears of gold”, fiind chiar o compoziție proprie.

Cu toate aceste calități vocale, se spune că aceasta nu a avut parte de nici o pregătire în acest sens, fiind mai degrabă autodidactă. Concertele și cover-urile ei reprezintă o emoție pură datorită frazalizării deosebite, expresivității și feeling-ului, pe care acesta îl transmite.

TATE McRAE

Vocile-feminine-tate-mcrae

Tate McRae este recunoscută ca fiind o cântăreață, compozitoare și o dansatoare canadiană.

Această se face remarcată printr-un timbru unic, ușor recognoscibil și o voce raspy. Interpretarea sa se aseamănă cu stilul ,,story telling” al lui Billie Eilish, datorită intimității și presiunii existente în voce și a evenimentelor personale și experințelor pe care aceasta le transpune în muzica, atât prin scris, cât și prin intonare. Acest aspect o face cu adevărat relatable pentru întreagul public și noua generație.

Printe piesele sale cele mai cunoscute se numără ,,You broke me first” și ,,She s all I wanna be”.

LAUREN SPENCER SMITH

vocile feminine

Lauren Spencer este o cântăreață și compozitoare canadiană, cunoscută pentru piesa de succes internațional ,,Finger Crossed”.

Lauren a devenit apreciată datorită vocii sale puternice și  rotunde. Din punct de vedere al tehnicii, aceasta se folosește în interpretare de vibrato și belt,  având o emisie mixtă și un vocal range extins. Aceasta folosește, de asemenea, un stil crescendo-descrescendo și vocal cries, un efect care ajuntă în transmisia emoției și a expresivității.

Lauren poate fi asemănată cu Olivia Rodrigo, datorită compozițiilor sale și greutatății experiențelor pe care aceasta le exteriorizează prin muzică.

Muzica generației de astăzi nu este doar despre voce și despre câte octave poate sau nu să atingă un artist, ci și despre poveste, despre expresivitate, emoție și empatie, despre cât de mult poți să rezonezi ca ascultător și artist și să imprimi propriei trăiri, experiența altcuiva, ca și cum ți-ar aparține.

Music is just a feeling… a good one!

Text de ANA-MARIA VLAD | Muzică |Opinii

Cover foto Tate McRae

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută