Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/06/2023
Muzică

Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” – agendă culturală

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” – agendă culturală Share Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” – agendă culturală
Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” – agendă culturală 26 iunie – 2 iulie 2023


Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” – agendă culturală 30 iunie – 1 iulie 2023

În această săptămână, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” va organiza următoarele evenimente.

JAZZ IN THE CITY VII – ALEEA COSMONAUȚILOR  

Cea de a VII-a ediție a concertelor Jazz In The City, aduce pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” vineri, 30 iunie, ora 19:00, trei reprezentați importanți ai jazzului românesc: MIRCEA TIBERIAN (pian), NADIA TROHIN (voce) și CĂTĂLIN MILEA (saxofon).

MIRCEA TIBERIAN, pianist, compozitor, profesor și autor de scrieri despre muzică și artă, este un simbol al jazz-ului românesc contemporan. Activitatea sa muzicală s-a materializat în mii de concerte, în turnee susținute în Statele Unite ale Americii și în importante centre europene, colaborând cu importanți reprezentanți ai acestui gen. De-a lungul timpului a realizat peste 20 de albume, obținând un succes răsunător.

Mircea Tiberian are, de asemenea, un rol esențial în pedagogia jazz-ului și a muzicii improvizate din România, fiind inițiatorul și conducătorul primului și celui mai important departament de jazz din țara noastră. A publicat și numeroase articole, cărți, antologii în domeniul muzicologic. Activitatea sa a fost răsplătită prin numeroase distincții, fiindu-i acordat de 6 ori Premiul pentru Compoziție-jazz al Uniunii Compozitori și Muzicologilor din România.

Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” – agendă culturală 26 iunie – 2 iulie 2023

NADIA TROHIN este o tânără artistă cu o personalitate bine conturată în peisajul jazz-ului autohton. Și-a definitivat studiile de licență, masterat și doctorat în cadrul Universității Naționale de Muzică din București. În perioada 2000-2004, a fost solista grupului „Millenium” iar în anul 2010 a fost premiată în cadrul Festivalului de Jazz de la Târgu Mureș. De atunci, cucerește publicul cu fiecare apariție.

Portofoliul său artistic cuprinde apariții la emisiuni de televiziune și radio, numeroase concerte în țară și străinătate și colaborări cu muzicieni de marcă ai scenei jazzistice.

CĂTĂLIN MILEA este unul dintre cei mai apreciați saxofoniști români ai ultimilor ani. Cu o activitate artistică vastă, Cătălin Milea pendulează între experiența concertistică efervescentă și cea pedagogică, prin care își propune să transmită nu doar detaliile tehnice, ci și sensibilitatea sau emoția procesului creativ și a percepției sunetului.

Fiind inițiatorul „Jazz Compas”- prima revistă de jazz românească sau prin seria de workshop-uri și masterclass-uri organizate, saxofonistul și-a consolidat rolul de susținător al mișcării românești de jazz. Multiplele sale colaborări și proiecte muzicale au surprins publicul meloman cu abordări dintre cele mai diverse, de la jazz lounge, la free jazz, la muzică de meditație și sound healing, iar fiecare apariție a sa este răsplătită cu ovații și aplauze furtunoase.

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete din incinta Teatrului, în intervalul orar afișat pe site-ul oficial al instituției sau online, accesând platforma BLT.ro.

CAFÉ CONCERT ÎN CENTRUL ORAȘULUI

Orchestra de Revistă a Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați vă așteaptă sâmbătă, 1 iulie, începând cu ora 20:00, la un concert live, în aer liber, în centrul orașului (lângă statuia „Fata pe valuri”) – Café concert.

Veți putea asculta piese instrumentale ale genului muzical café concert interpretate de: Nicolae Mantu (claviaturi și flaut), Marian Proca (chitară), Mugurel Bezman (chitară bas) și Emil Dragomir (percuție). Vă așteptăm cu drag să vă bucurați de o muzică de excepție în compania artiștilor secției de Revistă a Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”.

Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” – agendă culturală 26 iunie – 2 iulie 2023

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută