Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/06/2023
Lifestyle / Arhitectură & Design

Design | MADELEINE: Bijuterie inspirată de elemente organice și istorice

Alexandra Bujeniță De Alexandra Bujeniță
Comentarii Design | MADELEINE: Bijuterie inspirată de elemente organice și istorice Share Design | MADELEINE: Bijuterie inspirată de elemente organice și istorice
Madeleine-Madalina-Tudor-Radulea-bijuterie-cover


MADELEINE: Bijuterie inspirată de elemente organice și istorice

Inspirată profund de natură și de elementele organice din jurul ei, Mădălina Tudor-Rădulea creează bijuterii organice, perfect imperfecte, cu texturi și forme care evocă un profund simț al umanității.

După ce a făcut cursuri de design în Milano, Barcelona și Paris, a descoperit cursurile de bijuterie de la Assamblage, iar prima ei colecție a fost inspirată de ciocolata fiului ei.

Mădălina, spune-ne câteva cuvinte despre tine.

De foarte mică, mi-a plăcut să desenez și eram fascinată de stilouri și rapidografe. Cumva, probabil de aici și pasiunea pentru arhitectură și design. Am ajuns ulterior să termin secția de Design de Produs din cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

Cum ai început să faci bijuterie contemporană? 

În timpul facultății, am urmat mai multe cursuri de vară la Milano și Barcelona, la Instituto Europeo de Design, precum și la Marangoni Paris. Așa mi-am făcut intrarea în lumea designului de obiect. Fascinată fiind de bijuterii, am urmat în București cursurile Școlii de Bijuterie Assamblage și așa s-a născut brandul Madeleine.

Madeleine-Madalina-Tudor-Radulea-bijuterie-cover

Care este prima ta colecție și care este povestea ei?

Prima mea colecție a fost Karma, cu mulaje după staniol de ciocolată – piesele mi-au fost inspirate văzând un rest de ambalaj de ciocolată lăsat de fiul meu, care putea fi ușor transformat în genul de inel din staniol pe care și-l fac copiii când sunt foarte mici. Forma lui organică, perfectă în imperfecțiunea ei, m-a inspirat pentru prima colecție.

Madeleine-Madalina-Tudor-Radulea-bijuterie-cover

Ce te inspiră? Care sunt temele abordate în bijuteriile tale?

Mă inspiră frumosul, în toate formele lui. Formele raw, organice, pe care încerc să le integrez în ceea ce fac. Acum am o obsesie pentru forme 3D, pe care ulterior le prelucrez organic. Urmează și o colecție capsulă inspirată din monedele Americii de Sud, gândită împreună cu Sânziana Negru, piese cu gândul către soare, plajă și muzică.

Care este povestea colecției cu care ai participat la Romanian Jewelry Week 3.0? Ai idei pentru ediția de anul acesta?

Heritage este colecția mea preferată. Iubesc istoria și de aici probabil inspirația – moneda de 20 Franci transpusă într-o notă contemporană.

Madeleine-Madalina-Tudor-Radulea-bijuterie-cover

Care este bijuteria ta preferată? 

Heritage Pandantif de Argent, din colecția mea. O lucrez de fiecare dată de la zero și reușesc să mă îndrăgostesc de ea. De fiecare dată când îmbrac replica monedei în monture, ies la iveală detalii noi.

Madeleine-Madalina-Tudor-Radulea-bijuterie-cover

Cine sunt purtătorii bijuteriilor tale?

Bijuteriile Madeleine sunt unisex, deși trebuie să recunosc că majoritatea celor care le cumpără și poartă sunt femei. Sunt extensia perfectă a încrederii în stilul propriu, expresia admirației pentru forme organice și pentru obiecte meșteșugite.

De asemenea, îmi place enorm de tare să lucrez piese custom, care au o poveste inspirată de persoana pentru care fac fiecare piesă.

Un asemenea exemplu îl reprezintă două verighete lucrate foarte recent, în stilul meu organic, cu aurul reciclat din trei verighete ale bunicilor clienților mei, piese care au împletit tradiția și moștenirea în modernitate.

Madeleine-Madalina-Tudor-Radulea-bijuterie-cover

Numește trei designeri pe care îi admiri.  

Maria Black, Rosa Maria și M Cohen.

Cine sunt cei mai aprigi susținători ai tăi?

Soţul şi fiul meu.

Madeleine-Madalina-Tudor-Radulea-bijuterie-cover

Interviu de Alexandra Bujeniță | Design | Lifestyle

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.