Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/06/2023
Viața Orașului

SALUT, SIBIU | ”THE magic of Sibiu. Și îți mulțumesc pentru asta!” de Monika Tompos

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii SALUT, SIBIU | ”THE magic of Sibiu. Și îți mulțumesc pentru asta!” de Monika Tompos Share SALUT, SIBIU | ”THE magic of Sibiu. Și îți mulțumesc pentru asta!” de Monika Tompos


În fiecare an, în vară, organizez un eveniment cultural. Anul ăsta chiar două.

O fac din drag pentru oraș, pentru comunitate și pentru străzile încă nedescoperite ale acestuia.

Pornesc mereu de la câte o locație nevalorificată la adevăratul ei potențial, de la câte un om cu o idee prea bună ca să o lăsăm să se piardă sau de la câte un loc atât de drag și de cald încât merită spotlight-ul unui weekend de vară. Astfel s-a făcut că am hoinărit de-a lungul anilor prin câteva locații minune de prin Orașul de Jos, iar anul acesta am ales să mă reîntorc în Piața Schiller pentru Street Delivery pe de o parte, și să mă bucur 4 zile de apusul feeric de soare de pe strada Turnului, la Weinland, pe de altă parte. Ambele străzi micuțe, care odată răsfățate cu atenția cuvenită pot deveni magneți ai orașului, gazde ale serilor de vară cu dans și prieteni vechi și noi, ambele care tânjesc după seri cu forfotă, râsete, muzică în surdină și chlinchete de pahare.

Nu doar specificul străzilor de care vă zic zace nevalorificat, sau arhitectura lor absolut minunată, ci și comunitatea. Oameni creativi, cu idei și potențial, cu vibe aparte, care nu au știut niciodată cum poate arăta strada pe care se află ei de ani buni de zile odată ce e umplută cu oameni și idei. Oameni care odată ce au văzut că se poate și au primit avântul necesar, au devenit creativi și implicați. Oameni care au pus mână de la mână pentru a face un miracol al străzii posibil doar pentru că au văzut că o comunitate poate mișca lucruri.

An de an mi se întâmplă același lucru. Mă duc într-un loc al orașului și găsesc un spațiu, poate, banal, prăfuit, încleștat în rutina zilnică. Iar odată cu energia pe care o aduc oamenii implicați, odată cu atenția cuvenită zonei, văd acel spațiu înflorind, dezvoltându-se creativ, aproape de neoprit. Văd oameni preocupați de binele comunității și de frumosul pe care pot să-l creeze, de atmosfera care se instalează, de legătura dintre oameni, vecini, străzi și oraș.

Iar eu numesc asta pur și simplu magia orașului Sibiu. Poate ar trebui să o apreciem mai mult.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.