Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/06/2023
Artă & Cultură / Teatru

Construim împreună „O lume de la zero” la Teatrul Ion Creangă

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Construim împreună „O lume de la zero” la Teatrul Ion Creangă Share Construim împreună „O lume de la zero” la Teatrul Ion Creangă
Construim împreună „O lume de la zero” la Teatrul Ion Creangă


Construim împreună „O lume de la zero” la Teatrul Ion Creangă

Un nou spectacol pentru cel mai tânăr public are loc în această lună la Teatrul Ion Creangă. Dacă te-ai întrebat până acum cum s-a creat lumea, vei afla un posibil răspuns la cel mai nou spectacol – „O lume de la zero”.

Premiera are loc în data de 16 iunie, de la orele 18:00 și 19:30, în cadrul Stagiunii estivale cu povești VăraTIC, la Sala Mică, din Strada Biserica Amzei 21-23. Prichindeii între 6 luni și 3 ani, vor descoperi la acest spectacol cum s-a creat lumea cu ajutorul unor forme, al umbrelor, al unor personaje mistice, dar și al muzicii interpretate live de-a lungul poveștii.

Conceptul spectacolului, regia și decorul sunt realizate de Beatrice Iordan. Alături de ea, din echipa spectacolului fac parte – Viaceslav Vutcariov, care a creat costumele și Florin Iordan, care a compus muzica. În spectacol vor juca actorii Teatrului Ion Creangă, Carmen Palcu și Tudor Morar. De asemenea, Florin Iordan și Maruca Iordan, îi vor acompania pe actori de-a lungul poveștii cu interpretare muzicală și vocală.

Ce a fost la început? Nu știm sigur, probabil nici nu vom ști, deoarece fiecare mitologie ne propune o altă cosmogonie. Din nimic s-a creat o lume pe care noi astăzi o iubim. Iar pentru a vedea cum, vă propunem și noi o altă teorie. Într-un spațiu gol, lipsit de timp și lumină, doi călători, Mira și Miru, se decid să construiască o lume mare și primitoare. Însă, această lume e mai specială, deoarece este creată cu ajutorul notelor muzicale, iar din umbre, obiectele prind viață.

Spectacolul „O lume de la zero” vă propune să asistați la un altfel de început al Universului, un început în care bucuria de a descoperi și joaca au un rol esențial. Din joacă, cele două personaje creează o lume de la zero în care mai târziu apare și omul. Pe scenă, se va contura în fața ochilor celor mici și a celor mari, o lume în care, an după an, omul îi va descoperi noi sensuri și răspunsuri la întrebări nemuritoare.

Noul spectacol, care intră în repertoriul Teatrului Ion Creangă, face parte din programul „Educație Timpurie. Teatru pentru 0-6 ani”. Acest program a fost realizat din dorința de a valoriza capacitatea şi potenţialul copilului mic de a se implica, de a participa şi de a învăţa prin interacţiuni. De asemenea, prin acest program ne dorim să promovam importanţa şi beneficiile aplicării conceptului de Educaţie Timpurie realizată prin mijloacele teatrului.

Premiera are loc în cadrul Stagiunii estivale VăraTIC, care se desfășoară la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă, din Strada Biserica Amzei 21-23, până pe 2 iulie. În cadrul acestui eveniment au loc spectacole de teatru pentru cei mici, dar și multe ateliere de teatru, bricolaj, științifice ori ateliere verzi despre educație ecologică. De asemenea, un atelier de joacă unic, „Insula comorii”, îi provoacă pe cei mici într-o competiție sub forma unei curse cu obstacole și probe strategice, pentru a câștiga marea comoară de la final.

Biletele pentru premiera spectacolului din data de 16 iunie, dar și pentru următoarele reprezentații din 18 iunie, au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate online, de pe platformele Entertix și Myticket.

Construim împreună „O lume de la zero” la Teatrul Ion Creangă

O LUME DE LA ZERO 

Un spectacol de Beatrice Iordan

Regia și decorul: Beatrice Iordan

Costumele: Viaceslav Vutcariov

Compoziția muzicală: Florin Iordan

Cu: Carmen Palcu și Tudor Morar

Interpretarea instrumentală şi vocală: Florin Iordan și Maruca Iordan

Categoria de vârstă: 0-3 ani

Durata: 35 minute

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

www.teatrulioncreanga.ro

Teatrul Ion Creangă este o instituție publică de cultură subordonată Primăriei Capitalei și Consiliului General al Municipiului București.

Parteneri de stagiune: Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Editura Didactica Publishing House, Entertix.ro, Societatea de Transport București | Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, Agerpres, Zile și Nopți, Spotmedia, BookHUB, GoKid, Forbes Kids, Paptot, Qbebe, Moderndads.ro, Cult-ura.ro, Theatrum, Mommy HAI | Monitorizare media: mediaTRUST | Spectacol recomandat de Radio Itsy Bitsy FM.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută