Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/06/2023
Muzică

InkFest 2.0 la Bastionul Artiștilor din Brașov

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii InkFest 2.0 la Bastionul Artiștilor din Brașov Share InkFest 2.0 la Bastionul Artiștilor din Brașov
InkFest 2.0 la Bastionul Artiștilor din Brașov


InkFest 2.0 la Bastionul Artiștilor din Brașov

InkFest 2.0 este a 2-a ediție a festivalului născut în 2022, organizat de către InkMusic în jurul câtorva trupe din Brașov, mai mult sau mai puțin underground, și care se va desfășura în data de 29 iulie 2023 la Bastionul Artiștilor din Brașov.

Proiectul Inkmusic cuprinde săli de cursuri și repetiții muzicale, precum și o sală de miniconcerte folk, rock, bluez & jazz, într-o atmosferă cochetă, cu scenă și 50 de locuri.

InkFest 2.0 vine cu noutăți absolute și anume, pe lângă numărul mai mare de trupe și ore de muzica rock live față de prima ediție, vom avea recitaluri individuale ale copiilor și ale trupelor de copii care studiază la Școala de Muzică InkMusic; apoi, ateliere de muzică dar și interpretarea în versiune rock a Imnului National al Romaniei, de către membrii trupelor concertante (29 iulie este data Imnului Național al României).

Foarte important, în prețul biletului este inclus și biletul de intrare la Bastionul Țesătorilor Brașov, ocazie cu care se poate vizita și un muzeu cu aspect medieval plin de amprente și obiecte istorice. Adică, 2 in 1 – muzeu + concert.

Program:

11,00-12,30: Recital al copiilor de la Scoala de muzica Inkmusic Brasov

12,30-14,00: Ateliere de muzica (chitara, pian, percutie, canto)

14,00-20,45: Concert rock al trupelor: Watzzy, Ultimul Etaj, Emerald, Blizzart, Nod’N’Papura, Apus, Citybreakers, Goatrocity si Mysery.

20,45-21,00: Interpretarea Imnului National al Romaniei (29 iulie – ziua Imnului National al Romaniei)

Pretul biletului este de 39,90 lei in perioada de presale, respectiv 49,90 lei în saptamana evenimentului, si include biletul de intrare la Bastionul Tesatorilor, in valoare de 7 lei. Bilete online AICI.

InkFest 2.0 la Bastionul Artiștilor din Brașov

Concerte

Watzzy’s Guitar Solo Madness este o incursiune cu chitara în lumea blues-ului, al funk-ului și al rock-ului. Watzzy va improviza cu chitara pe teme de blues, funk și rock jucându-se cu energia acestor genuri prin riff-uri ‘grele’, solo-uri de ‘sulfet’ și momente de ‘shred’ adevărate. Show-ul va cuprinde piese proprii, improvizații pe teme celebre și momente de virtuozitate pe chitară.

Ultimul Etaj este o trupa de personaje talentate ce se exprima printr-un stil punk, putin experimental, incercand sa isi introduca auditoriul in atmosfera apartamentului de la Ultimul Etaj. Până în momentul de fata, trupa a lansat un single, “Broken Heart” si a sustinut mai multe concerte live: Ultimul Etaj live la Galeria Ora0 / prima editie InkFest Brasov / editia a IX-a Jazz&Blues.

Emerald este o trupa din Brasov aflata la inceput de drum. Genul abordat este symphonic metal cu influente de metalcore si progressive. Trupa este formata din Cristina Florentina: vocal și clape, Rău Bogdan:tobe, Ungureanu Robert: chitara, Bidu Bogdan: chitara

Blizzard este o trupa de rock ai carei membrii au fost implicati de-a lungul timpului in diferite proiecte muzicale si care canta impreuna in aceasta formula pentru prima data. Piesele sunt originale si abordeaza diferite genuri muzicale. Au cântat pana acum la cele 4 editii InkFestival Brasov, la Galeria ora 0 Brasov, la festivalul Strada dell’Arte Brasov 2022, si alte cateva locatii din Brasov

Nod’N’Papură este o trupă brașoveană foarte “colorata” din punct de vedere muzical. Deține un repertoriu diversificat stilistic, toate piesele fiind compoziții proprii originale. Abordează un mod degajat de exprimare prin intermediul mai multor combinații de genuri muzicale “încrucișate”, axate in principal pe rock, rap, iar în plan secundar apar influențe de funk și folclor. Până în prezent, trupa a participat la mai multe concerte prin țară și locale, printre care: Vernisaj la fain, ediția lll, Mureș; Festivalul 42element, organizat la Sânpetru, Brasov; Tam Tam Festival, Brașov; Inkfestival Brașov, ediția l, ș.a.

Apus a fost înființat in octombrie 2011 la Sibiu de toboșarul Dan Brăgar “Troti”. Proiectul pune în lumină genul progressive metal cu influențe de symphonic. După mai multe schimbări de componență, trupa a ajuns în formula actuală alături de:Elena (Voce), Serban(voce, chitară),John(chitară), Sever (bass), Dan “Troti” (tobe, percuție). În decursul activității, trupa a susținut mai multe concerte prin țară, atât electrice cât și acustice.

The Citybreakers este o trupa de rock/alternativ/indie din Brasov. Trupa a luat fiinta la inceput de an 2022 si este alcatuita din fosti membrii ai proiectului ThElephant. Prima aparitie a trupei a fost la InkFest #1 organizata de Inkspired, in Brasov, in luna februarie.

Trupa a ajuns in martie 2022 la Rasnov, la Atelier “ Joa”, la cea de-a 2 a editie a festivalului InkFest. Ugly Bikers Brasov a fost gazda evenimentului “Charity Jam Session” la care au participat si membrii trupei pe 14 Mai, alaturi de alte trupe brasovene. La finalul lunii iunie trupa va concerta in cadrul festivalului Vernisaj LA FAIN IV, Lunca Bradului, Mures.

Goatrocity este o trupa formata in anul 2020 din dorinta de a canta fast and loud. Trupa este formata din: Andrei Popescu (tarzan) – Bass si voce, Neagu George (batranu) – chitara ritm, Alberto (latino boy) – chitara solo, Alex Petre (petrica) – tobe

Mysery – povestea trupei incepe inca din anul 2017, cu trei baieti care s-au cunoscut accidental si care aveau un interes comun: Muzica. Fiind influentati de trupe precum Trivium, Opeth, si In Flames, sunetul trupei Mysery este descris ca fiind unul energic, dur pe alocuri, plin de riff-uri si solo-uri melodice si complexe.

Dupa o perioada lunga de pauza, trupa Mysery revine in forta, pregatiti sa asalteze scena metalului romanesc. In componenta actuala ii regasim pe cei trei tineri fondatori: Remus Hoisan la chitara ritm si voce principala, Alexandru Farcas la chitara solo si backing vocals , Suciu Andrei la bass. Lor li s-a alăturat Andrei Popa la tobe – coloana vertebrala a sunetului Mysery.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută