Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/06/2023
Muzică

MUSICAL | „School of Rock”, un must-see la Opera Comică pentru Copii

Anamaria Grumeza De Anamaria Grumeza
Comentarii MUSICAL | „School of Rock”, un must-see la Opera Comică pentru Copii Share MUSICAL | „School of Rock”, un must-see la Opera Comică pentru Copii
„School of Rock”, un must-see la Opera Comică pentru Copii


„School of Rock”, un must-see la Opera Comică pentru Copii

School of Rock, spectacolul de la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, care se joacă din nou în prima parte a lunii iunie 2023, este un musical inspirat din pelicula omonimă din 2003, cu Jack Black în rolul principal.

Celebrul compozitor contemporan Andrew Lloyd Webber a preluat scenariul și, alături de Glenn Slater (versuri) și Julian Fellowes (text), a creat o comedie muzicală efervescentă, materializată la OCC într-o producție spectaculoasă, cu mulți copii-interpreți în distribuție, cu efecte speciale și cei mai talentați tineri interpreți ai momentului, în regia lui Emil Pantelimon, scenografia lui Vladimir Turturică și conducerea muzicală a lui Alexandru Ilie.

Pregătirea muzicală este asigurată de Abel Corban şi Teodora Jaworski, iar coregrafia este semnată de Cezara Blioju.

Într-o societate blocată de cutume absurde, Dewey, un muzician sărac și părăsit de toată lumea, are un vis: să-și facă o trupă rock cu care să atingă succesul.

Ajuns printr-o înșelătorie profesor suplinitor la o școală cu tradiție, Horace Green, el dezvăluie elevilor săi energia muzicii rock și alcătuiește cu ajutorul lor trupa mult visată.

Spectacolul de la Opera Comică pentru Copii, în stilul celor de pe Broadway, are toate ingredientele specifice: muzică, dans, culoare, ritm, glamour și mai ales umor, mult, mult umor.

„School of Rock”, un must-see la Opera Comică pentru Copii

Emil Pantelimon, regizorul School of Rock, ne-a oferit câteva detalii referitoare la punerea în scenă a acestui musical captivant:

Fiecare spectacol este un organism viu, cu propria evoluție, cu personalitate distinctă, cu ritmuri, culori și emoții incomparabile. School of Rock aduce în prim plan adolescența, iar aici cu toții privim lucrurile din jurul nostru altfel.

Construim acum o adevărată lecție pentru cei care se vor afla în sala de spectacol: părinți, copii, profesori. Andrew Lloyd Webber a gândit o poveste cu totul și cu totul specială, care îmbină la perfecție toate sentimentele prin care trecem în acest început de viață, numit adolescență: bucurie, dezgust, emoție, frică, dragoste, revoltă, fluturi în stomac, agresivitate.

Totul prin muzică și dans.  School of Rock este despre cum să îi privim pe cei din jur.

Iar aici intervine provocarea de a-i convinge pe cei din public să facă acest exercițiu: să înțeleagă lumea din jur făcând abstracție de propriul eu; să înțeleagă; să accepte; să creadă!

„School of Rock”, un must-see la Opera Comică pentru Copii

Într-o vreme în care se tot vorbește despre educație în toate modurile posibile, School of Rock oferă un curs inedit, minunat deopotrivă pentru părinți și pentru copii, aşa că… haideţi la „şcoala” de la OCC!

Text de Anamaria Grumeza | Muzică | Junior | Recomandări

Premiera pe 3 ianuarie 2020 a adaptării cinematografice a musicalului Cats ne-a reamintit de uriaşa popularitate de care se bucură lucrările lui Andrew Lloyd Webber, etichetat de New York Times drept “compozitorul cu cel mai mare succes comercial din istorie”, autorul a 19 spectacole, recompensat de-a lungul timpului cu 43 de premii dintre cele mai prestigioase (Tony, Olivier, Oscar şi Glob de Aur). Câţi dintre noi nu tresărim (măcar) auzind “The Music of the Night” din Phantom of the Opera, “Memory” din Cats sau “Don’t Cry for Me, Argentina” din Evita?

Ei bine, în mod surprinzător, spre deosebire de cântecele rupte din context pentru OST-uri, musical-urile lui Webber ca sursă de entertainment nu au reprezentat niciodată o atracţie deosebită pentru producătorii de film. Practic, până la “Pisicile” lui Tom Hooper din 2020, doar trei sunt cele care merită a fi luate în considerare având ca punct de plecare spectacolele muzicale semnate de britanic, Jesus Christ Superstar, Evita şi Phantom of the Opera, care reuşesc să surprindă, fie şi doar în parte, spiritul transfrontalier al compozitorului, ce a baleiat inspirat întreaga sa viaţă între arta cultă şi cultura Pop(ulară).

Ioan Big citește tot articolul aici: PE LÂNGĂ SUBIECT | ANDREW LLOYD WEBBER: De pe Broadway la Hollywood

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.