Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/05/2023
Artă & Cultură / Carte

Festivalul Internațional de Carte Transilvania ajunge la cea de-a IX-a ediție

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Festivalul Internațional de Carte Transilvania ajunge la cea de-a IX-a ediție Share Festivalul Internațional de Carte Transilvania ajunge la cea de-a IX-a ediție
Festivalul Internațional de Carte Transilvania ajunge la cea de-a IX-a ediție


Festivalul Internațional de Carte Transilvania ajunge la cea de-a IX-a ediție

Dezbateri inedite și întâlniri cu scriitori de renume mondiali, în perioada 28 septembrie-1 octombrie

Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) revine în Piața Unirii din Cluj-Napoca în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2023, având ca mesaj principal „AI și cartea!”, pentru a descoperi împreună cu clujenii care este puntea între tehnologiile moderne, educație și cultură.

FICT, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, susține cultura scrisă română și universală. Ediția acestui an vine cu schimbări, organizatorii preferând să se axeze pe mai multe dezbateri ale unor subiecte relevante pentru publicul larg.

„Focusul ediției de anul acesta este centrat pe tehnologie și pe educație. Ne propunem un format nou, care va include în program mult mai multe dezbateri ce vor avea ca temă probleme actuale cu care se confruntă generațiile tinere și nu doar: tehnologie, AI, realitate augmentată, social media, implicare civică, apartenență la comunități (de gen, religioase, sexuale etc.), educația viitorului etc.

La toate aceste dezbateri vor fi invitați specialiști din toate domeniile, universitar, IT, social media influenceri, medicină etc. Ediția de anul acesta are ca motto principal: AI și cartea!. Ne dorim să înțelegem împreună că între tehnologiile moderne și carte nu există incompatibilitate ci, mai mult, complementaritate. Din orice viitor, oricare ar fi el, nu poate lipsi cartea, educația și cultura”, a declarat Gabriel Bota, directorul Festivalului Internațional de Carte Transilvania.

Bineînțeles, nu vor lipsi lansările de carte și invitații speciali internaționali care, deocamdată, sunt confirmați din Mexic, Portugalia și Franța.

Pentru mai multe informații, vă așteptăm pe paginile noastre de Facebook și Instagram.

Festivalul Internațional de Carte Transilvania ajunge la cea de-a IX-a ediție

Despre FICT

Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) este un festival de anvergură internațională care susține cultura română. În fiecare an, în cadrul festivalului sunt prezente cele mai importante edituri naționale și au loc zeci de lansări de carte, sunt prezenți invitați de onoare din diferite țări, au loc întâlniri cu scriitori români urmate de sesiuni de autografe și lecturi publice, recitaluri de poezie, conferințe, colocvii, spectacole de teatru. Festivalul Internațional de Carte Transilvania reunește astfel an de an diverse laturi ale artei într-un proiect unic european, contribuind direct la stimularea interesului pentru cultură și lectură.

FICT are un caracter educativ, științific, cultural și social, având scopul promovării cercetării științifice, a culturii române, a spiritului civic, susținerii publicațiilor științifice de specialitate, a materialelor de popularizare, organizării de manifestări științifice și expoziționale, cointeresării opiniei publice în activitatea de ocrotire a patrimoniului transilvănean și național.

Festivalul Internațional de Carte Transilvania ajunge la cea de-a IX-a ediție

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.