Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/05/2023
Zile si Nopti

Campanie de conștientizare ”Riscurile consumului de droguri” – Cât te ține tinerețea?

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Campanie de conștientizare ”Riscurile consumului de droguri” – Cât te ține tinerețea? Share Campanie de conștientizare ”Riscurile consumului de droguri” – Cât te ține tinerețea?
Campanie de conștientizare ”Riscurile consumului de droguri” - Cât te ține tinerețea?


Campanie de conștientizare ”Riscurile consumului de droguri” – Cât te ține tinerețea?

Campania de conștientizare ”Riscurile consumului de droguri” – Cât te ține tinerețea?, destinată liceenilor, debutează marți, 16 mai, în București.

”Sunt multe campanii de conștientizare pe riscurile consumului de droguri, însă aceasta Campanie este un concept nou care îmbină teatrul cu dezbateri și cu o expoziție foto. Vrem astfel să transmitem adolescenților un mesaj clar despre ce înseamnă consumul de droguri, care sunt efectele și, prin povești reale ale foștilor consumatori, ce înseamnă dependența.

Este o abordare nouă, totul se va întâmpla într-o sală de teatru, departe de școală, dar unde vor fi prezenți specialiști care le pot da sfaturi, care le pot explica care sunt efectele consumului de substanțe interzise, iar ei vor putea pune întrebări”, a spus Larisa Bernaschi, PR manager al Campaniei ”Cât te ține tinerețea?”.

Campania a fost lansată oficial, la Teatrul Național București, printr-un eveniment la care au participat oficialități, membri ai Guvernului, ai Parlamentului, dar și parteneri ai Campaniei.

În cadrul evenimentului, invitații au urmărit spectacolul ”Cât te ține tinerețea?”, dar a fost făcută și o scurtă prezentare a Campaniei, iar ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a subliniat rolul important pe care îl au activitățile culturale în educația tinerilor.

Campania de conștientizare ”Riscurile consumului de droguri” – Cât te ține tinerețea? are trei componente: spectacolul de teatru, o serie de dezbateri și expoziție foto.

Spectacolul de teatru ”Cât te ține tinerețea?” pune în scenă viața a trei tineri rebeli care ajung în posesia unei sume mari de bani, pe care vor să o ”investească” într-o afacere ce implică traficul de droguri. Universul spectacolului explorează practic o etapă fragilă a tinereții – adolescența – unde nevoia de integrare crează presiuni puternice pentru tineri.

”Cât te ține tinerețea” este regizată de George Olar, iar protagoniști sunt: Iulia Alexandra Neacșu, Dragoș Maxim și Șerban Ghivaci.

După spectacol, liceenii vor participa la o serie de dezbateri interactive la care vor fi prezenți medici, psihologi, psihiatri, reprezentați ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Agenției Naționale Antidrog.

Campanie de conștientizare ”Riscurile consumului de droguri” - Cât te ține tinerețea?

O a treia componentă a Campaniei este o expozitie foto, realizată de Gabriel Crișan, care va putea fi vizionată la intrarea/ieșirea din sala de spectacole. Expoziția cuprinde fotografii cu impact emoțional, cu tineri care se droghează. Acest proiect expozițional a fost documentat și realizat în luna aprilie 2023, fotografiile fiind realizate în centrul Capitalei, iar persoanele care au fost surprinse în diferite ipostaze au știut că sunt fotografiate.

În total, în București, până la finalul anului școlar, preconizăm că vor fi organizate 9 astfel de evenimente unde ne așteptăm să ajungă peste 1000 de liceeni din Capitală. Programul de la Teatrul Național București îl găsiți pe site-ul Teatrului.

Campania de conștientizare ”Riscurile consumului de droguri” – Cât te ține tinerețea? este inițiată de Asociația Teatrul pentru Toți, cu sprijin financiar din partea Ministerului Culturii, în parteneriat cu Ministerului de Interne prin Agenția Națională Antidrog, InfoCons, Vitamin Aqua, Pop Cola și Grivița Studio.

Societatea Română de Radiodifuziune, Zile și nopți și Pagina de media sunt parteneri media ai campaniei.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.