Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/05/2023
Muzică

Kiss: 50 ani de istorie pentru faimoasa trupă rock

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Kiss: 50 ani de istorie pentru faimoasa trupă rock Share Kiss: 50 ani de istorie pentru faimoasa trupă rock
Kiss: 50 ani de istorie pentru faimoasa trupă rock


Kiss: 50 ani de istorie pentru faimoasa trupă rock

Una dintre cele mai spectaculoase formații rock ale tuturor timpurilor, exponentă a unor stiluri muzicale precum glam rock, hard rock și heavy metal, trupa Kiss se apropie de momentul în care va aniversa jumătate de secol de la înființare. În cei 50 de ani de activitate, Kiss a devenit un adevărat fenomen al muzicii rock, revoluționând conceptul de evenimente live.

Kiss și-a început activitatea la New York în anul 1973, fiind fondată de Paul Stanley, Gene Simmons, Ace Frehley și Peter Criss. Încă din anii `70, formația și-a creat un profil unic, impresionând nu doar prin muzică în sine, ci mai ales prin spectacolul scenic, cu un concept vizual cu totul deosebit. Kiss a oferit publicului mereu ceva nou, astfel că a ajuns rapid foarte populară în rândul fanilor muzicii rock.

Mega succes sub brandul Kiss, în muzică și nu numai

Cu peste 100 de milioane de albume vândute la nivel internațional, Kiss este una dintre trupele de succes major și în această privință. Astfel, Kiss este lider în rândul trupelor americane în ceea ce privește numărul de discuri de aur înregistrate – nu mai puțin de 30. De asemenea, palmaresul lor cuprinde 13 discuri de platină, dintre care 3 sunt chiar multi platinum. Kiss a intrat oficial în Rock & Roll Hall Of Fame în anul 2014 și a continuat de-a lungul deceniilor să susțină turnee în o mulțime de țări.

Dincolo de vânzarea de albume și bilete la concerte, Kiss a ajuns o franciză foarte apreciată în diverse domenii precum lumea modei. De asemenea, au fost lansate jocuri cu tematică Kiss, de la jocuri de societate la jocuri electronice precum KISS Pinbal, dezvoltat pentru Microsoft Windows în 2000 și pentru consola PlayStation un an mai târziu. În prezent, un joc foarte apreciat este KISS Reels of Rock, slot video lansat de Play’n GO în 2021, disponibil pe platforme de cazino online inclusiv în România. Printre simbolurile din acest joc de păcănele online se remarcă desigur figurile membrilor trupei, dar și discul de platină Wild.

Show legendar și în România, anul trecut

Pe 22 iulie 2022, formația Kiss a încântat publicul și în București, la Romexpo, în cadrul festivalului Rock the City. Concertul a fost parte dintr-un turneu internațional intitulat End Of The Road World Tour și a inclus un spectacol multimedia și pirotehnic de ultimă generație. Proiecții cu OZN-uri, artificii și lasere au fost parte integrată din acest show legendar.

Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer și Tommy Thayer vor rămâne cu siguranță în memoria publicului, căci sunt genul de artiști care nu își arată niciodată vârsta înaintată, punându-și în valoare spiritul tânăr, plin de viață. „Lick It Up”, „Black Diamond” sau „Rock and Roll All Nite” au fost printre melodiile care au răsunat la super concetul din Capitala României.

Numele artiștilor care au scris istoria Kiss

Componența actuală a trupei Kiss este: Gene Simmons – bass (1973 – prezent), Paul Stanley – chitară, voce (1973 – prezent), Eric Singer – baterie (1991 – 1996, 2001, 2004 – prezent), Tommy Thayer – chitară (2002 – prezent). Merită amintiți și foști membri ce au participat la legenda rock numită Kiss: Peter Criss – baterie (1973 – 1980, 1996 – 2001, 2002 – 2004), Ace Frehley – chitară (1973 – 1982, 1996 – 2002), Eric Carr – baterie (1980 – 1991), Vinnie Vincent – chitară (1982 – 1984), Mark St. John – chitară (1984), Bruce Kulick – chitară (1984 – 1996).

Kiss: 50 ani de istorie pentru faimoasa trupă rock

În cei 50 de ani de muzică rock la cel mai înalt nivel, Kiss a lansat 20 de albume de studio, de la KISS (1974) până la Monster (2012). Acestora li se adaugă 9 albume live, de la Alive! (1975) la Kiss Rocks Vegas (2016).

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.