Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/05/2023
Artă & Cultură / Art Expo

De Ziua Europei: expoziție de ilustrație „Europa prin ochii râșnovenilor. Percepții. Diversitate. Stereotipuri”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii De Ziua Europei: expoziție de ilustrație „Europa prin ochii râșnovenilor. Percepții. Diversitate. Stereotipuri” Share De Ziua Europei: expoziție de ilustrație „Europa prin ochii râșnovenilor. Percepții. Diversitate. Stereotipuri”
De Ziua Europei: expoziție de ilustrație „Europa prin ochii râșnovenilor. Percepții. Diversitate. Stereotipuri”


De Ziua Europei: expoziție de ilustrație „Europa prin ochii râșnovenilor. Percepții. Diversitate. Stereotipuri”

Începând cu 9 mai, de Ziua Europei, timp de o lună, vă invităm să vă bucurați de ilustrațiile realizate de cei șapte artiști care au acceptat provocarea lansată de EUROPE DIRECT Râșnov. Ei au transpus în linie și culoare relatările culese de la locuitori din Râșnov, despre cum văd ei celelalte țări și popoare din Uniunea Europeană.

Ilustrațiile nu sunt doar o reflectare a percepțiilor personale ale râșnovenilor, ci și o oglindă a diversității și a stereotipurilor care există în societatea noastră. Fiecare lucrare oferă o perspectivă subiectivă asupra unei țări din UE și ne invită să reflectăm asupra percepțiilor noastre și asupra modului în care acestea influențează modul în care vedem lumea înconjurătoare.

Cine sunt artiștii?

IULIA IGNATZELMIRA SZABOJÓZSEF VASSIOANA ENESCU TRUICĂIONUȚ POPESCUANDRA BADEA ȘI VASILE SERGIU au pornit de la interviurile realizate de EUROPE DIRECT Râșnov cu oameni foarte diverși din comunitatea locală, și au adus stilul și viziunea proprie în realizarea ilustrațiilor.

Care este ideea expoziției

Miza expoziției este în primul rând o invitație la auto-reflecție pe tema stereotipurilor naționale, a felului în care ne simțim diferiți sau ne recunoaștem pe NOI în CELĂLALT. Lucrările recompun peisajul Unității în Diversitate și al bucuriei de a fi parte din marea familie a Uniunii Europene.

Parcurgând expoziția veți descoperi că percepțiile noastre despre alte țări pot fi surprinzătoare, amuzante sau chiar contradictorii. Vă invităm să vă lăsați inspirați de aceste ilustrații și să explorați diversitatea culturală și istorică a Uniunii Europene așa cum este ea văzută prin ochii râșnovenilor.

Vernisaj-eveniment

Vernisajul are loc pe 9 mai, la ora 17:00, în Piața Unirii din Râșnov, cu un eveniment numit „Sunete și povești din spațiul european: Instrumente muzicale tradiționale din colecția Iulian Milea”. Veți putea vedea și asculta sunetele unor instrumente mai mult sau mai puțin cunoscute: cimpoi, ocarina, caval, drâmbă, vioară de cuie și încă multe altele. De asemenea, veți avea ocazia să ascultați povestea celor peste 20 de instrumente muzicale direct de la Iulian Milea, meșterul care le-a creat și le-a adunat în colecție.

De Ziua Europei: expoziție de ilustrație „Europa prin ochii râșnovenilor. Percepții. Diversitate. Stereotipuri”

Expoziția este realizată de EUROPE DIRECT Râșnov în parteneriat cu Primăria Râșnov.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.