Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/05/2023
Evenimente Muzică Zile si Nopti

Cele mai importante evenimente ale lunii mai, pentru toate gusturile

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cele mai importante evenimente ale lunii mai, pentru toate gusturile Share Cele mai importante evenimente ale lunii mai, pentru toate gusturile
Cele mai importante evenimente ale lunii mai, pentru toate gusturile


Cele mai importante evenimente ale lunii mai, pentru toate gusturile

Hai în oraș cu glo™. Cele mai importante evenimente ale lunii mai, pentru toate gusturile.

Lună de lună, Zile și Nopți alături de glo™ vor lua marile orașe la explorat pentru a-ți spune care sunt cele mai importante evenimente care merită din plin atenția ta. O facem încă din primele zile ale lunii, pentru a-ți oferi timpul necesar în plănuirea unei escapade, în cazul în care e nevoie să te deplasezi în alt oraș. Dar chiar și dacă se întâmplă la tine în oraș, tot e bine să fii informat din timp. Nu? Deci, live local, party glocal!

Luna mai este una dintre cele mai frumoase luni ale anului pentru a ieși în oraș. Natura începe să se trezească serios la viață și oamenii sunt din ce în ce mai deschiși să petreacă cât mai mult timp în oraș și să se distreze. De asemenea, în această perioadă, orașele sunt pline de viață și de activități interesante. Iată mai jos selecția pe care ți-o propunem!

Here we glo™ ! 

București

Pe 12 mai, The Mono Jacks concertează în premieră la Sala Palatului din București, cu ocazia lansării noului lor album. Din 2008, muzica The Mono Jacks a răsunat pe posturile de radio, în cluburi și la cele mari festivaluri, vorbind despre gânduri și sentimente pe care le trăim cu toții. Trupa lansează acum cel de-al 4-lea material de studio printr-un turneu național de promovare.

The Mono Jacks sunt o poveste despre perseverență, dăruire și urmărirea până în pânzele albe a visurilor care te definesc. Piese ca „1000 de DA”, „Un sfert de secundă” sau „Infinit” au intrat repede în conștiința iubitorilor de muzică și sunt cântate la unison în concerte sold out din toate colțurile țării. The Mono Jacks au lucrat neobosit la muzică nouă, iar cel de-al patrulea album de studio este o colecție de cântece scrise în ultimii 3 ani.

Creat în anul 2005, Pink Floyd Legend este recunoscut drept grupul italian cu cel mai mare succes în interpretarea muzicii formației Pink Floyd, grație realizării unor spectacole perfecte, rod al studierii aprofundate a partiturilor și concertelor live pe care trupa engleză le-a susținut de-a lungul anilor. Punerea în scenă a tuturor spectacolelor, ca în adevăratele showuri ale celor de la Pink Floyd, dispune, pe lângă proiecții video ale altor evenimente similare din trecut pe un mare ecran circular, de un joc de lumini incredibil și de efecte scenografice surprinzătoare care reușesc să recreeze acel spectacol total permițând ca publicul să trăiască o Experiență Pink Floyd de neuitat. Te poți bucura de această experiență incredibilă pe 20 mai, la Arenele Romane.

Tot pe 20 mai, „LORD OF THE DANCE” revine la București, pe scena Sălii Palatului, cu spectacolul aniversar „25 years of standing ovations”. Cu milioane de fani în lume, Michael Flatley este considerat la nivel mondial drept un geniu al dansului, statut dobândit în urma performanțelor sale extraordinare de-a lungul întregii cariere, precum și datorită apariției sale legendare în cadrul Eurovision în 1994 cu trupa Riverdance.

Cele mai importante evenimente ale lunii mai, pentru toate gusturile
Lord of the Dance

În cei 25 de ani la primul spectacol, Michael Flatley și Lord of The Dance au devenit în ochii publicului sinonime, dar și adevărate branduri.

Trupa americană Fun Lovin’ Criminals cântă la Quantic Club pe 25 mai. Nu trebuie să-i ratezi dacă vrei să reasculți live hiturile „Love Unlimited”, „King of New York” sau „The Fun Lovin Criminal” în cadrul unui show care va trece prin toată cariera trupei. Invitați sunt COMA.

Cele mai importante evenimente ale lunii mai, pentru toate gusturile
Fun Lovin’ Criminals

Cu șase albume de studio lansate și încă șapte compilație, Fun Lovin’ Criminals au cunoscut succesul mainstream la începutul anilor 2000 cu albumul „Loco”, material care a ajuns pe poziția 5 în UK Albums Chart. Acest lucru a fost cumva anunțat și de faptul că discul de debut, „Come Find Yourself” a petrecut doi ani în UK Album Chart.

Brașov

La fel ca Phoenixul renăscut din cenușă, frații BLACK LILYS mărturisesc cu mândrie rezistența prin muzica pop glam. BLACK LILYS este, de asemenea, un amestec fin născut din acordurile de chitară ale lui Robin și vocea răgușită a lui Camille. Inspirați de Agnes Obel, Bon Iver și Cocorosie, frații încep să scrie primele lor melodii în garajul tatălui lor.

Cele mai importante evenimente ale lunii mai, pentru toate gusturile
Black Lilys

După aceea, totul explodează destul de repede, iar BLACK LILYS încep un turneu în toată Franța, trezindu-se pe scene cu Pomme, The Dø, Pete Doherty, Zaz. Pe 4 mai cânta la Brașov, la Rockstadt.

Iată un concert care-ți va face o seara cu totul memorabilă. Relaxare, muzica pe note moderne și adaptate să-ți transmită energie. Concertul Sorin Zlat Quintet – „Jazz & Movies” va cuprinde un program cu o selecție dintre cele mai îndrăgite coloane sonore de film reorchestrate pe ritmuri de jazz și compuse de muzicieni celebri precum : Ennio Morricone, Cole Porter, Michel Legrand, Henry Mancini George Gershwin, Nat King Cole, Victor Young, Jimmy Heath, Johnny Green și mulți alții. Se întâmplă pe 6 mai la Centrul Cultural Reduta.

Cele mai importante evenimente ale lunii mai, pentru toate gusturile
Toulouse Lautrec

Pe 19 mai trupa Toulouse Lautrec vine să-și lanseze noul album la Bastionul Țesătorilor. Albumul „A fost sau n-a fost” este producţia din pandemie a trupei Toulouse Lautrec. Este un album scris organic, precum un film care se desfăşoară în faţa ochilor, ca o realitate ce odată depăşită îşi pune la îndoială adevărul propriei existente. Au fost sau nu au fost aceşti ani din urmă? Ni s-a întâmplat cu adevărat tot ce ni s-a întâmplat, am fost noi aceia sau nu?

Cluj-Napoca

Pe 9 mai, la Casa de Cultură a Studenților are loc Carmen – Spectacol extraordinar de balet în două tablouri. Fie că ai citit cu sufletul la gură nuvela „Carmen” a lui Prosper Mérimée, fie că te-ai îndrăgostit de ritmurile spaniole și muzica lui Georges Bizet, când auzi de personajul CARMEN nu poți rămâne indiferent, fie că-ți inspiră pasiune, trăiri intense, tandrețe și dramatism deopotrivă, sentimente dintr-o altă epocă! N-ai auzit de TOREADOR și de coride, luptele cu tauri?

Nu-i nimic, vei afla de aici toată povestea, în pași de muzică și dans la superlativ, trebuie doar să mergi în sala de spectacol, pregătit să te lași cuprins de povestea balerinilor și de frumoasa muzică a lui Georges Bizet și Rodion Shchedrin.

Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut (AFLMȘMP) e o formație de post-rock din București formată din 5 băieți. Cântă împreună din 2016 și de atunci tot scriu muzică instrumentală cu o sonoritate puternică, unele melodii fiind chiar reușite. Pe cele mai puțin reușite nu le cântă.

E posibil să-i știi de la ediția din 2017 a Rockstadt Extreme Fest sau de la Electric Castle, unde au cucerit în 2017, 2019 și 2021 inimile publicului de pretutindeni. Au mai cântat la dunk!festival, în Belgia, festivalul de referință pentru genul muzical cultivat de AFLMȘMP. Cu materiale de pe cel de-al patrulea album vin la Cluj la Flying Circus, pe 9 mai.

Apărut în 2016, Warhaus este proiectul solo al muzicianului belgian Maarten Devoldere (membru al trupei Balthazar). Timbrul său aparte și baladele alt-pop i-au atras de-a lungul anilor comparații cu Leonard Cohen și Serge Gainsbourg. Pentru că la concertul de pe 11 mai din Control (București) nu mai sunt bilete, ar fi o idee bună să dai o fugă până în Cluj să-l vezi live pe 13 mai, la FORM Space.

Timișoara

Din curtea FABER vor răsuna beats și versuri urbane în concertul din 13 mai, care îi reunește pe unii dintre cei mai apreciați reprezentanți ai hip-hop-ului românesc: Deliric & Silent Strike și Macanache. În deschidere, show asigurat de MCs din Timișoara: MCs United Showcase.

Iubitorii de jazz din Timișoara trebuie să se pregătească pentru o nouă ediție de primăvară marca SLJazzing Jazz on the River – ce va avea loc în data de 20 mai. Evenimentul va consta într-o plimbare pe râul Bega de-a lungul copacilor infloriți, la bordul faimosului vaporas „Pelican”, în ritmuri de jazz braziliene create de Mara Hulunga & Cauê De Marinis Project, cat și un show surpriză pregătit de Jazz Roots Bucharest.

Iași

Vama vine în Iași pe 20 mai. În deschiderea concertului trupei lui Tudor Chirilă, vor cânta Winael Baldus și Iulian Nunuca, iubiți de public pentru prestațiile de pe scena Vocea României. Show-ul, care se va încheia cu concertul Vama, va avea loc în Amfiteatrul & Grădinile Palas și va dura între orele 16.00 – 23.00.

Între 19-21 mai are loc a 11-a ediție a festivalului Hangariada cu o nouă serie de show-uri aviatice, zboruri pentru public, concerte live în fiecare zi și instalații artistice realizate de artiști ieșeni.

Totul are loc pe Aerodromul Iași. Printre trupele cu show-uri live se numără: ARGATU’ // BOSQUITO // FĂRĂ ZAHĂR // FC DNB // FINE, IT’S PINK // JEAN GAVRIL // DJ JOHNNY B // DJ KEEBLE // MISSED CALL // OMUL CU ȘOBOLANI // PINHOLES // DJ SILVIU TRIK // VIȚA DE VIE // WAYBACK. Aeroclubul Iași îți pregătește salturi cu parașuta, zboruri cu motoplanorul, cu avionul acrobatic și cu avionul de agrement. Showurile aviatice ale echipei Șoimii României – Hawks Of Romania, care au loc la Iași doar în cadrul Hangariada sunt nelipsite.

Constanța

Partizan este un produs 100% românesc şi reprezintă suflul natural al străzii bucureştene. Partizanii se feresc de tot ce înseamnă satiră sau critică la adresa oamenilor obişnuiţi. Aduc situaţii din dimensiunea reală şi le transpun în una ştiinţifico-fantastică. Ei creează un univers paralel în care ne regăsim cu toţii și care va putea fi redescoperit la Constanța, în Club Doors, pe 14 mai. 

Și trupa Taxi cântă la Constanța, pe 6 mai. În legendarul Club Phoenix vor răsuna hituri care au bucurat generații, dar și piese noi, toate asezonate cu o doză de umor în stilul bine-cunoscut al lui Dan Teodorescu. Una dintre cele mai iubite trupe pop rock din România, Taxi s-a reinventat permanent, oferind nu simple concerte, ci adevărate spectacole.

Sibiu

EYEDROPS și-a început povestea în 2012, cu piese în limba engleză. Odată cu anul 2015 și cu îmbrățișarea limbii române ca mediu de exprimare, trupa și-a consolidat propria poziție pe piața românească de muzică alternativă, lansând piese ca „Spre Soare”, „Prezent”, „Bicicleta” sau „Mai Stai”. Concertele EYEDROPS au fost descrise ca fiind, în mod paradoxal, energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie, iar discursul băieților este caracterizat de o surprinzătoare și simplă sinceritate. Pe 19 mai, EYEDROPS vin cu noul album „Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut.” la Imperium Pub.

Băieții de la VUNK au început primăvara memorabil cu prima jumătate din turneul „VUNK, tu și dragostea”. Și, pentru că a trecut ceva vreme de când nu au mai cântat împreună cu fanii sibieni, le dau acestora întâlnire pe 30 mai la Centrul Cultural Ion Besoiu.

 

Oradea  

În 2023 celebrul spectacol oferit MozART Group ajunge în premieră absolută în turneu în România! “Existăm în pofida formalității sobre din marile săli de concerte, a anostelor vieți ale artiștilor de muzică clasică, a fanilor muzicii clasice sau a fanilor muzicii rock, rap sau pop care se tem de muzica clasică. Ne tratăm Muza cu ironie și umor și suntem convinși ca ea nu are nimic împotrivă!”, se prezintă cei 4 componenți ai grupului MozART. În Oradea ei ajung pe 12 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

În același loc va veni și trupa Holograf pe 23 mai, pentru un concert de vis și un album nou. HOLOGRAF, cea mai mare trupă din istoria rockului românesc, va cânta marile hituri lansate în cei peste 40 de ani de carieră, dar și câteva cântece de pe noul lor album numit “Cum bate inima ta” ♥.

Hai în oraș cu glo™

Vezi și tu care sunt evenimentele din orașul tău pe www.zilesinopti.ro/evenimente-romania/

(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.