Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/05/2023
Artă & Cultură / Teatru

EU SUNT LULI, spectacol găzduit la Teatrul Odeon

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii EU SUNT LULI, spectacol găzduit la Teatrul Odeon Share EU SUNT LULI, spectacol găzduit la Teatrul Odeon
EU SUNT LULI, spectacol găzduit la Teatrul Odeon


EU SUNT LULI, spectacol găzduit la Teatrul Odeon

Centrul de Resurse Juridice, în parteneriat cu Asociația Teatrul de Foc și cu sprijinul Teatrului Odeon, vă invită joi, 4 mai, de la ora 19:00, sala Studio, la spectacolul „Eu sunt Luli”, o privire dinspre interior spre exterior asupra ce înseamnă „viața prin instituții”, o experiență colectivă și memorabilă, care va rămâne cu dumneavoastră mult timp după ce veți părăsi sala de teatru.

Cum ar fi viața noastră dacă nu am fi lăsați să luăm decizii? Ce s-ar întâmpla cu noi dacă nu am putea alege cine și cum ne atinge, cine, unde și cum ne vede, unde, cu cine și cum vrem să locuim, ce și cum vrem să mâncăm, când și unde vrem să ieșim, ce să purtăm, când să dormim?

Zeci de mii de oameni puși sub interdicție judecătorească: unul dintre ei e Luli, o tânără cu dizabilitate intelectuală, instituționalizată de la naștere, care răspunde cu propria viață la multe dintre întrebările de mai sus. Din centru în centru, din mână în mână, Luli supraviețuiește. O identitate amprentată de ce dictează ceilalți, un copil, o tânără, un adult, o rezidentă, un număr, un trup – cine este, de fapt, Luli?

Poveste inspirată și documentată pe baza mai multor fapte reale, cu accent pe istoria recentă a României privind evoluția legislativă în materia respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități intelectuale și/sau psihosociale. Spectacolul va fi urmat de un dialog cu publicul.

EU SUNT LULI, spectacol găzduit la Teatrul Odeon

Un spectacol de Crista Bilciu
Cu: Anda Saltelechi, Ioana Mărcoiu, Alina Berzunțeanu
Light design: Andrei Délczeg

Durata: 1h 30′

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii. REZERVĂRI AICI

Spectacolul va beneficia de supratitrare în limba engleză.

Piesa de teatru se desfășoară în cadrul proiectului „LIBER SĂ DECID. Tranziția de la tutelă la Sprijin în Luarea Deciziilor pentru persoanele cu dizabilități”, proiect derulat de Centrul de Resurse Juridice cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută