Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/05/2023
Muzică

SUNETELE ORAŞULUI | Concerte care merită o șansă în luna mai 2023

Eusebiu Tudoroiu De Eusebiu Tudoroiu
Comentarii SUNETELE ORAŞULUI | Concerte care merită o șansă  în luna mai 2023 Share SUNETELE ORAŞULUI | Concerte care merită o șansă  în luna mai 2023


Concerte care merită o șansă în luna mai 2023 | București

Deși revine ușor, ușor căldura și vom începe să ne întoarcem și noi la concertele outdoor cât de curând, luna asta încă sunt câțiva artiști care nu doar că merită atenția ta, dar merită și să mai amâni puțin trecerea la exterior.

Iată câteva opțiuni muzicale care s-ar putea să te intereseze în luna mai:

Luiza Zan Quintet – Lansare album: IN MY VILLAGE – 5 mai, Teatrul Godot

luiza Zan concerte

Luiza Zan și-a petrecut ultimii ani, încă din pandemie, într-un sătuc de munte, în mijlocul naturii, lucru care a inspirat-o să compună un întreg material discografic. Fiecare hâlboană a pârâului, fiecare piatră din zidurile bisericii vechi din secolul al XIV-lea, fiecare creangă din Copacul Şaman sunt descrise în piesele albumului, printre compoziţii regăsindu-se inclusiv o piesă dedicată unei păsări de noapte care îşi are culcuş în acoperişul casei Luizei.

 

Ben Wendel (Masters of Jazz) – 8 mai, Sala Rapsodia

concerte luna mai ben wendel

Saxofonistul nominalizat la Grammy, membru fondator al Kneebody, revine în România cu „All One”, cel mai recent proiect muzical al său. E al șaselea album al său care conține single-ul „Speak Joy” (ft. Elena Pinderhughes). Cu fluența sa tehnică, gândirea melodică strategică și tonul curat, Wendel a devenit un idol pentru o întreagă generație de saxofoniști, conform The New York Times.

 

The Mono Jacks (lansare album) – 12 mai, Sala Palatului

concerte luna mai 2023 bucuresti

După un turneu național de promovare a celui de-al patrulea album de studio, „Norul Nouă”, The Mono Jacks se întorc în București cu cel mai mare concert din cariera lor de până acum.

Trupa de rock alternativ va reuni în același setlist hit-uri consacrate care s-au auzit în ultimii ani la radio și pe multe scene din țară, precum „1000 de DA”, „Un sfert de secundă” sau „Infinit”, cu piese de pe noul disc: „Aici acum”, „Spune” și „Undeva”, care deja au un feedback bun din partea publicului.

 

Direcția 5 Simfonic – 19 mai, Sala Palatului

concerte luna mai 2023 bucuresti

După o carieră de 30 de ani și multe hit-uri pe care n-ai cum să nu le recunoști atunci când le auzi, Direcția 5 ajunge pe scena de la Sala Palatului alături de o orchestră simfonică cu 40 de muzicieni profesioniști pentru un concert one night only. Concertele simfonice devin din ce în ce mai populare în România, iar experiențele de până acum au demonstrat că publicul tinde să plece mulțumit după astfel de experiențe.

 

Al Bano, concert aniversar simfonic – 27 mai, Sala Palatului

Al Bano concerte lun mai 2023

Tot din categoria concertelor simfonice, Al Bano, emblema muzicii italiene, își sărbătorește cei 80 de ani de viață printr-o serie de concerte europene, iar România e din nou în itinerariul său. La finalul acestei luni va cânta cele mai îndrăgite hituri ale sale alături de Valahia Symphony Orchestra, sub bagheta maestrului dirijor Alterisio Paoletti, și de o serie de invitați speciali.

Text de Eusebiu Tudoroiu | Muzică | Concerte București

Cover Photo by alex bracken on Unsplash

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.