Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/05/2023
Artă & Cultură / Teatru

PENTRU CEI MICI | Păcală și Tândală – Un nou spectacol la Teatrul Ion Creangă

Diana Parpalea De Diana Parpalea
Comentarii PENTRU CEI MICI | Păcală și Tândală – Un nou spectacol la Teatrul Ion Creangă Share PENTRU CEI MICI | Păcală și Tândală – Un nou spectacol la Teatrul Ion Creangă
Păcală și Tândală


Păcală și Tândală – Un nou spectacol la Teatrul Ion Creangă

În data de 4 mai, Teatrul Ion Creangă aniversează 58 de ani de la prima cortină ridicată, primele aplauze ale unor oameni mici și mari, dar și prima întâlnire a copiilor cu lumea poveștilor Teatrului pentru copii. An de an celebrăm această zi împreună cu publicul nostru, iar anul acesta vom celebra tot împreună, la premiera spectacolului „Păcală și Tândală”, în data de 4 mai, de la ora 18:00, la Sala Mică din Str. Biserica Amzei 21-23.

Personajele Păcală și Tândală au fost prezente în mai multe spectacole de-a lungul stagiunilor Teatrului, însă niciodată într-un spectacol doar despre ei și povestea lor, de la momentul nașterii acestora și până la maturitate. Această montare contemporană a poveștii lui Păcală și Tândală, personaje vechi de secole, are scopul de a fixa anumiți piloni ai literaturii populare române ca embleme nemuritoare ale poveștilor pentru copii.

Scenariul și regia sunt semnate de Ion Ionuț Ciocia, iar din echipa de creație fac parte și Andrei și Roxana Răduț, care semnează decorul și costumele spectacolului, dar și Radu Mihalache care a compus muzica spectacolului. De asemenea, din distribuția spectacolului fac parte actorii Teatrului Ion Creangă: Ion Ionuț Ciocia, Cristian Crețu, Oliviu-Cristian Bughiu, Nicoleta Rusu, Marius Nănău, Grațiela Teohari-Duban, Maria Țăran.

Ion Creangă

Legătura dintre doi fraţi nu este uşor de tradus în cuvinte. De aceea, spectacolul „Păcală şi Tândală” îşi propune să arate cum doi fraţi traversează mai uşor obstacolele pe care viaţa le pune în calea lor, datorită faptului că se au unul pe celălalt.

De la jocurile copilăriei, la emoţiile provocate părinţilor, până la inevitabila maturizare, toate sunt mai uşoare, pentru că Păcală îl are pe Tândală, dar şi invers. Pe durata spectacolului, cei doi vor trece prin tot felul de peripeţii, care mai de care mai amuzante și pline de haz, pentru ca la final, fiecare să ajungă la casa lui, cu propria familie. Dar oare trăsnăile se vor termina aici?

Următoarele reprezentații ale spectacolului vor avea loc în zilele de 6 și 27 mai, de la ora 17:00.

Păcală și Tândală

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate atât online, de pe platformele Entertix.ro și Myticket.ro, dar și de la Casa de bilete a Teatrului.

Tel: 0767 934 374.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută