Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/05/2023
Artă & Cultură

Muzeul de Istorie a Moldovei va găzdui o expoziție de artă plastică în parteneriat cu doi artiști israelieni

Laura Cozmîncă De Laura Cozmîncă
Comentarii Muzeul de Istorie a Moldovei va găzdui o expoziție de artă plastică în parteneriat cu doi artiști israelieni Share Muzeul de Istorie a Moldovei va găzdui o expoziție de artă plastică în parteneriat cu doi artiști israelieni
Muzeul de Istorie a Moldovei expoziție de artă plastică


Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi – Muzeul de Istorie a Moldovei invită publicul să viziteze la Palatul Culturii, în perioada 3 mai – 30 iunie 2023, expoziția de artă plastică „Poezia Muzelor”, proiect derulat în parteneriat cu Bella Rosenbaum și Yaakov Herev-on (Israel).

Reunind pe simeze peste 80 de lucrări semnate de 25 de artiști plastici israelieni din generații diferite, reprezentanți ai picturii și sculpturii contemporane, expoziția subliniază relațiile culturale strânse dintre cele două state, Israel și România. De asemenea, multitudinea stilurilor de exprimare și prezența artiștilor consacrați alături de noile talente conferă acestei expoziții un caracter special.

artă plastică Bella Rosenbaum

Bella Rosenbaum, plasticiană israeliană de origine română, își desfășoară activitatea la Asociația Artiștilor din Herzeliya, atât ca artistă, cât și pe post de curatoare. Diversele tehnici pe care la abordează sunt îmbinate cu o meticuloasă atenție, pe aceeași pânză întâlnindu-se culoarea de ulei și cea de acrilic, pete răzlețe de acuarelă sau tușe subtile de cărbune. Explozia de culoare și nuanțe, transluciditatea, jocurile dintre lumină și umbră – toate creează un univers specific și deosebit din punct de vedere pictural. Portofoliul său include expoziții personale și de grup la Montreal, Leipzig, Cluj-Napoca și în nenumărate galerii din Israel; Institutul Cultural Român Tel Aviv i-a găzduit o expoziție personală, în anul 2019.

Yaakov Herev-on

Yaakov Herev-on, artist fotograf de o sensibilitate și o acuratețe deosebite, știe să transforme micro-Universul Naturii într-un macro-Univers plin de sensuri și culoare. Prin intermediul obiectivului fotografic, descifrează o lume interesantă și cercetează cu minuțiozitate eco-sistemele florale, transformându-le în adevărate opere de artă, cu multiple subînțelesuri. Plăcerea de a mânui aparatul de fotografiat se îmbină deseori cu evadarea în domeniul poeziei. Yaakov Herev-on are în portofoliu numeroase expoziții de grup și personale atât în Israel, cât și în străinătate.

Expoziția „Poezia muzelor” poate fi vizitată până pe 30 iunie 2023 în spațiile Muzeului de Istorie a Moldovei de la Palatul Culturii, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 17.00 (ora 16.30, ultima intrare). Finisajul va avea loc pe 26 iunie 2023, începând cu ora 18.00.

sursa: palatulculturii.ro

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută