Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/04/2023
Artă & Cultură

„Jocul de-a vacanța” și „D’ale lolelor” – premierele lunii mai pe Scena Digitală

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii „Jocul de-a vacanța” și „D’ale lolelor” – premierele lunii mai pe Scena Digitală Share „Jocul de-a vacanța” și „D’ale lolelor” – premierele lunii mai pe Scena Digitală


Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), prezintă în luna mai două spectacole în premieră – „Jocul de-a vacanța” de Mihail Sebastian, regia Florin Coşuleţ, și „D’ale lolelor” de Dave Freeman, regia Șerban Puiu.

Spectacolul „Jocul de-a vacanța” ne oferă, cu umor și tandrețe, nu doar o meditație emoționantă pe marginea iubirii, ci și un elogiu adus frumuseții de zi cu zi pe care tindem să o ignorăm în mecanismul haotic al vieții cotidiene. „D’ale lolelor” este un spectacol al Secției germane, plin de umor și de situații neprevăzute.

Pe Scena Digitală, abonamentul lunar, cel trimestrial, precum și cel anual includ toate cele peste 60 de spectacole disponibile, la care se adaugă lunar două producții în premieră. Iubitorii de teatru, film, dans și muzică pot alege abonamentul pentru 12 luni la preț de 6 luni, respectiv 299 lei,  și abonamentul pentru 3 luni la preț de 2 luni, respectiv 89 lei. Abonamentul lunar costă 49 lei/lună. Spectatorii pot opta și pentru biletul individual, care permite vizionarea unui anumit spectacol la prețul de 30 lei. În perioada de valabilitate a abonamentului, spectacolele pot fi vizionate oricând, oriunde și de oricâte ori.  Biletul individual este disponibil patru ore de la activare și alegerea intervalului de timp pentru vizionare.

Platforma de video-on-demand Scena Digitală, distinsă cu premiul special UNITER, poate fi accesată pe site-ul www.scena-digitala.ro.

Toate spectacolele Scenei Digitale oferă și subtitrare în limba engleză.

DETALII DESPRE PREMIERELE LUNII MAI

„Jocul de-a vacanța”

De: Mihail Sebastian

Regia: Florin Coşuleţ
Manager proiect: Luminița Bîrsan
Costume: Cendana Trifan
Șef producție: Alin Gavrilă
Regie tehnică: Nicușor Văcariu
Lumini: Neluțu Macrea
Sunet: Radu Murar
Cabine: Adriana Moga
Recuzită: Ana Dumitru
Machiaj: Elena Vlad
Croitorie: Anca Vintilă, Camelia Banu
Mecanică: Ion Balea
Tâmplărie: Nicolae Munteanu

Distribuție: Ada Bicfalvi, David Cristian, Cendana Trifan, Ștefan Constantin Chelimîndră, Mihai Coman, Codruţa Vasiu, Florin Coşuleţ

Într-o stațiune de munte, departe de mersul nebunesc al vieții de oraș, mai mulți oameni încearcă să se bucure de concediu. Însă lucrurile par să nu fie pe placul lui Ștefan – un tânăr morocănos și arogant care își sabotează constant vecinii. Corina este singura dispusă să-l înfrunte, fără să-și dea seama însă că atât ea, cât și ceilalți membri ai acestei comunități sunt pe cale să descopere un nou mod de a privi viața. Jocul de-a vacanța este pe cale să înceapă.
Cu umor și tandrețe, Mihail Sebastian ne oferă prin această piesă intrată în repertoriul clasic al dramaturgiei românești nu doar o meditație emoționantă pe marginea iubirii, ci și un elogiu adus frumuseții de zi cu zi pe care tindem să o ignorăm în mecanismul haotic al vieții cotidiene.

 

D’ale lolelor

De: Dave Freeman

Regia: Șerban Puiu

Traducere în română: Wolfgang Spier
Scenografie: Iulia Gherghescu

Distribuție: Ali Deac, Daniel Plier, Johanna Adam, Daniel Bucher, Emőke Boldizsár, Gyan Ros Zimmermann, Theodora Sandu, Fabiola Petri

„Ce hotel!” – exact ceea ce cred oaspeții atunci când se cazează într-un hotel ponosit.
Problema nu e că singura cameră liberă a fost ocupată de două ori de manager și de portarul șef. Nu! Există și ceva în neregulă cu ceilalți clienți care au rămas la hotel. În primul rând, un cuplu de englezi epuizați, Brenda și Stanley, la scurt timp după sosirea lor, intră într-o dispută conjugală pentru un inel pierdut. Apoi, reprezentantul companiei, Claude, își așteaptă cu nerăbdare amanta, o dansatoare de varieteu. În cel mai nepotrivit moment, îl vizitează soția lui, Helga, vrând să-i facă o surpriză pentru ziua lui de naștere! Deci, două cupluri, plus o dansatoare, toți într-o singură cameră! Ușile, ferestrele și dulapurile se dovedesc în curând a fi o capcană sau o ieșire salvatoare pentru cei implicați.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.