Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/04/2023
Artă & Cultură Muzică

ORLANDO TRIP: Concert cinematografic la Teatrul Odeon din București

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii ORLANDO TRIP: Concert cinematografic la Teatrul Odeon din București Share ORLANDO TRIP: Concert cinematografic la Teatrul Odeon din București
orlando trip odeon


ORLANDO TRIP: Concert cinematografic la Teatrul Odeon din București

Imaginați-vă că aveți posibilitatea să vă schimbați radical, așa cum vă doriți – ați avea curajul să o faceți cu adevărat? După prezența în cadrul festivalului „Anotimpurile FEST-FDR” al Teatrului Național din Timișoara, spectacolul-concert cinematografic ORLANDO TRIP al duo-ul austriac „Fox on Ice” va avea o reprezentație unică la Teatrul Odeon din București, pe data de 11 aprilie, ora 19.30, la Sala Studio.

În acest performance de poezie și muzică, scriitoarea și performera Anna Luca Poloni alături de muzicianul și artistul video Christian Mair aduc în zilele noastre povestea unui personaj istoric și literar legendar care vorbește despre una dintre cele mai mari temeri ale omului și ale societăților noastre – schimbarea și abandonul stabilității.

O istorie despre mare; un triumf al adâncurilor minții umane și al fluidității. Acest turneu, realizat la invitația Teatrului Odeon și a Forumului Cultural Austriac, se află sub egida programului „Calliope. Join the Dots” şi a aniversării a 50 de ani a Departamentului pentru Afaceri Culturale al Ministerul austriac de Externe.

orlando trip odeon

ORLANDO TRIP

O producție Wortwiege, cu „Fox On Ice”:

Versuri & Interpretare: Anna Luca Poloni

Muzică & Video: Christian Mair

11.04.2023, ora 19.30, Teatrul Odeon București, Sala Studio – bilete disponibile aici.

Durata: 75 minute

Spectacol în limba engleză cu subtitrare în limba română

Cu concursul echipei tehnice a Teatrului Odeon din București

ORLANDO TRIP este un performance-concert cinematografic despre mitul lui Orlando: subiectul său este, în principal, călătoria inițiatică a unui tânăr. Numit ambasador în Imperiul Otoman, acesta traversează Mediterana de două ori, întorcându-se însă ca femeie în patria natală. Orlando Furioso al lui Ariosto și Orlando al Virginiei Woolf sunt sursele de inspirație.

Schimbarea mării – astfel numește William Shakespeare o transformare profundă, conținută în metafora fundamentală a mării: ordinea aparent de neschimbat a mării și a uscatului, a artelor și a naturii, a lui „acasă” și a străinătății, a conceptelor de „bărbat” și „femeie”, a conștientului și a inconștientului, a vieții și a morții este complet abolită.

ORLANDO TRIP este contrapunctul poetic al unei epoci în care granițele rigide sunt un principiu omniprezent. Performance-ul este elegant și opulent în același timp. Povestea muzicală și cinematografică pe care o aduce în fața publicului internațional deschide o cale intimă spre unul dintre cele mai cunoscute mituri și motive literare despre metamorfoză, fluiditate, transgresarea limitelor și a granițelor, toate acestea având în fundal marea și metaforele ei”, afirmă Anna Luca Poloni și Christian Mair.

orlando trip odeon

ORLANDO TRIP face parte din programul de cooperare internațională „Sea Change” al companiei teatrale Wortwiege. Spectacolul a fost parțial conceput în România, cu ocazia unei călătorii de cercetare pe care Anna Luca Poloni şi Christian Mair au întreprins-o în 2021.

Anna Luca Poloni este numele de scenă al Annei Maria Krassnigg, care este actriță, scriitoare și una dintre cele mai apreciate regizoare austriece ale momentului. Bine-cunoscută cercetătoare și profesoară de artele spectacolului, Anna Maria Krassnigg predă la faimosul Max Reinhardt Seminar din Viena. Christian Mair este muzician, compozitor și producător de film/teatru. Cei doi artiști sunt creatorii companiei Wortwiege (Wiener Neustadt) specializată în cercetare și producție de formate teatrale și de dezbatere internaționale.

Mai multe informații

Partenerii media ai FCA – Radio România Cultural, Agerpres, Observator Cultural, RFI România, Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien, Agenţia Rador, Revista Igloo, Radio Bukarest, Zile şi Nopţi, Bookhub.ro, Revista Zeppelin, Modernism.ro, Revista culturală Leviathan, Spotmedia.ro, Bel-Esprit, Munteanu recomandă, Verbs describe us, Urban Things

orlando trip odeon

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută