Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/04/2023
Artă & Cultură / Art Expo

RAD Art Fair

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii RAD Art Fair Share RAD Art Fair
RAD Art Fair


RAD Art Fair, târgul de artă contemporană este o inițiativă colaborativă mult așteptată menită să consolideze nucleul scenei artistice din România, oferind vizibilitate artiștilor, galeriilor și producătorilor săi culturali și construind o bază pentru creșterea unei piețe de artă sănătoase la nivel național.

O inițiativă a Directoarelor Artistice Catinca Tabacaru și Daniela Palimariu, RAD Fair este organizat în mod colaborativ de Asociația RAD prin galeriile de artă Cazul 101, Jecza, Mobius, Posibilă, /SAC, Sandwich, Sector 1, Suprainfinit, și Catinca Tabacaru.

Asociația RAD este compusă din galerii de artă de top din România, reunind o nouă generație de galeriști, colecționari, curatori, și susținători ai scenei naționale de artă contemporană.

Pentru ediția sa de debut, RAD invită 20 de galerii de artă contemporană din București, Cluj, Timișoara și Chișinău, cu prezentări individuale sau de grup, instalații colaborative și un parc de sculpturi ce se întinde pe 5000 m2. În ansamblu, expozanții prezintă o selecție unică de lucrări și medii artistice, de la cei mai relevanți artiști contemporani, până la cei mai iubiți artiști istorici din România.

RAD propune și un robust program colateral! Prezentări și Dezbateri susținute de profesioniști ai scenei de artă internaționale și colecționari și desfășurate în lounge-ul BMW; un Sculpture Park cu o selecție curatoriată de lucrări în aer liber realizate atât de artiști emergenți, cât și recunoscuți pe plan internațional; un Simpozion Curatorial cu intrare liberă realizat în colaborare cu EUNIC (British Council of Romania, Goethe Institut Bukarest, Institute Français, Austrian Institute) ce va fi transmis și online;

Nu în ultimul rând, Activități Sociale precum vizite ale unor importante colecții private din București, un Tur al Galeriilor din București și un DJ Party cu acces gratuit pentru public.

Partenerii principali ai evenimentului sunt Hotel Caro, Bogart și BMW. Evenimentul este susținut de EUNIC și Policolor. Mai mulți parteneri vor fi anunțați în perioada următoare.

RAD Art Fair

RAD Art Fair

4-7 mai, 2023, Hotel Caro – Spațiul Fabrica, Str. Barbu Văcărescu 164A, București

Joi, 4 mai

13.00 Welcome Champagne Brunch | Presă + VIP

14.00 Acces VIP

18.00 – 21.00 Vernisaj (cu invitație)

Vineri – Sâmbătă, 5-6 mai

12.00 – 13.00 Acces VIP

13.00 – 20.00 Acces general

Duminică, 7 mai

12.00 – 19.00 Acces general

Participanți:

Atelier 35 (București)

Biju (Cluj)

Cazul 101 (București)

Diptych (București)

Gaep (București)

H’art (București)

Jecza (Timișoara)

Lutnița (Chișinău)

Matca (Cluj)

Mobius (București)

Plan B (Cluj, Berlin)

Pogo (București)

Galeria Posibilā (București)

Sabot (Cluj)

/SAC (București)

Sandwich (București)

Sector 1 (București)

Suprainfinit (București)

Catinca Tabacaru (București, Harare)

Viewing Room 17 (Cluj)

RAD este unic.

Nu ratați singurul eveniment care oferă un spațiu comun pentru înțelegerea diversității și amplorii scenei de artă contemporană din România.

SAVE THE DATE & FOLLOW RAD pentru a fi la curent cu ultimele detalii!

RAD Art Fair

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută