Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 05/04/2023
Festival Film Artă & Cultură / Teatru

Launmomentdat în parc 2023 – Sărbătoarea muzicii

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Launmomentdat în parc 2023 – Sărbătoarea muzicii Share Launmomentdat în parc 2023 – Sărbătoarea muzicii
Launmomentdat în parc 2023 - Sărbătoarea muzicii


Launmomentdat în parc 2023 – Sărbătoarea muzicii

Launmomentdat în parc revine cu a șasea ediție între 9 şi 11 iunie 2023, în Parcul Regina Maria din Timişoara. O simfonie perfectă între muzică, artă, teatrul și filmul independent, iar intrarea este liberă.

Primii artiști internaționali anunțați pentru ediția 2023 sunt: Alma Negra live band, Hiroko Hacci, Mad Professor, So, Soichi Terada live, Tapan live band și mulți alții.

Launmomentdat în parc 2023 - Sărbătoarea muzicii

Alma Negra este o trupă cu o gamă largă de influențe muzicale: de la funk, house, la disco și boogie. Trupa este compusă din Dersu și Diego Figueira, doi frați gemeni, care explorează aceste genuri de la o vârstă fragedă și care împărtășesc o pasiune comună pentru muzica latină și africană. Muzica lor oferă o anumită sensibilitate prin ritmuri și percuții unice, având rădăcini în Cape Verde. De-al lungul anilor, Alma Negra a câștigat notorietate și a lansat albume la case de discuri, precum Sofrito, Heist, Basic Fingers și Lumberjacks In Hell.

Hiroko Hacci este artistă și compozitoare de origine japoneză. În prezent este stabilită în Milano, fiind DJ rezident pentru Le Cannibale. Hiroko este o artistă polimorfă și are puterea să transforme și să evolueze fluid în funcție de atmosfera evenimentului.

Ea colaborează ca și interpret în mai multe proiecte, dar în special pentru Tamburi Neri. În 2021 a lansat LP-ul „Ombre” la casa de discuri franceză Worst Records, iar piesa „Hashiru” a fost inclusă pe EP-ul dublu „Urlo”, lansată la casa de discuri a artistei Adiel – Danza Tribale.

Mad Professor este unul dintre cei mai importanți producători de muzică dub. A jucat un rol esențial în tranziția dub-ului în era digitală. Producător și inginer britanic, născut în Guyana, și-a câștigat renume pentru cele 12 versiuni ale seriei Dub Me Crazy și cele 5 albume sub egida Black Liberation Dub. Mad Professor a lansat sute de înregistrări și remixuri începând cu anii 80. A lucrat cu o serie de artiști reggae și non-reggae, printre care Ruts DC, Reggae Regulars, Merger, Jimmy Lindsay, Mikey Dread, Johnny Clarke și mulți alți artiști internaționali.

So este cu siguranță un nume important în lumea muzicii techno, fiind mereu asociat cu festivalul Labyrinth din Tokyo, unul dintre cele mai venerate și influente festivaluri de tehnologie din Japonia. DJ și curator japonez, So și-a câștigat popularitate prin colecția nesfârșită de piese deep house și techno atmosferic. A început să mixeze de la vârsta de 18 ani, iar pasiunea și dedicarea lui i-au adus o carieră prolifică.

Soichi Terada este unul dintre cei mai vestiți producători de muzică electronică ai anilor 80. Cu o carieră de peste trei decenii și cu o influență puternică asupra scenei de clubbing din Japonia, Soichi Terada rămâne o sursă de inspirație pentru iubitorii de muzică house.

Pe la începutul anilor 90, Soichi Terada împreună cu prietenul său, Shinichiro Yokota au compus multe piese unice, evocatoare și inspirate din deep house-ul american, care au fost lansate la propria casă de discuri Far East Recordings.

În plus, Soichi Terada este cunoscut și pentru realizarea coloanelor sonore pentru jocurile video, în special pentru Ape Escape, demonstrând versatilitate și creativitate muzicală.

Tapan nu este un proiect obișnuit de muzică techno și nu respectă tiparele convenționale.

Proiectul este inițiat de Nebojša Bogdanović (Schwabe), rezidentul clubului 20/44 și Goran Simonoski, producătorul din spatele Belgradeyard Sound System, Piece of Shh și a multor spectacole de teatru. Ambii producători sunt prezenți pe scena din Belgrad încă din anii 90. În prezent, aceștia își unesc forțele pentru a produce melodii sub numele de Tapan. Proiectul a evoluat într-un cvartet live, construind conexiuni între sunetul electronic, improvizația de jazz și pulsul unic al percuțiior orientale.

Pe parcursul celor trei zile de festival, comunitatea sărbătorește prin concerte, spectacole, ateliere, degustări și alte activități. Programul se desfășoară între orele 12:00 și 23:00, iar spectacolele sunt împărțite pe patru scene.

Scena Amazon reunește DJ și trupe internaționale, scena Safari promovează cultura dub-reggae, iar scena Tropical este micul paradis world music. Scena Savana prezintă un program bogat de spectacole de teatru independent, care aduc la lumina vocile tinere, provocatoare și curajoase din teatrul românesc.

Launmomentdat în parc face parte din Programul Cultural ”Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.  

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați pagina de Facebook a evenimentului, click aici.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută