Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 23/03/2023
Film

PREMIERĂ | „Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves”, Un board game transformat în blockbuster

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii PREMIERĂ | „Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves”, Un board game transformat în blockbuster Share PREMIERĂ | „Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves”, Un board game transformat în blockbuster
Dungeons & Dragons


„Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves”, Un board game transformat în blockbuster

Dacă tot am început anul cu transformarea unui joc video într-un serial de mare succes („The Last of Us”), de ce nu am continua cu ecranizarea unui board game? „Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves” fix asta este și nici măcar nu este prima dată când e transformat în film. „Dungeons & Dragons” a mai fost adaptat pentru TV prin anii 2000, într-o trilogie care n-a avut mare succes. În schimb, această versiune pentru marele ecran promite să devină un blockbuster și punctul de plecare pentru o nouă franciză.

„Honor Among Thieves” ne prezintă o echipă de hoți (așa cum spune și titlul) care a ajutat persoana greșită să fure un artefact extrem de puternic, ce ar putea distruge lumea. Odată ce-și dau seama de greșeală, hoții decid că nu pot lăsa răul suprem să preia lumea lor.

Echipa hoților transformați în salvatori este compusă din Elgin (un bard, care este și planificatorul grupului), Holga (un barbar), Xenk (un paladin), Simon (un vrăjitor) și Doric (un druid). În mod evident pentru oricine a jucat board games sau RPG-uri fantasy, acestea sunt categoriile de personaje pe care le poți alege pentru a intra în joc.

Pentru a se asigura de succesul la public, producătorii au reușit să aducă pe tabla de joc și pe marele ecran unele dintre cele mai mari nume de la Hollywood. Chris Pine îl va interpreta pe Elgin, iar actorul și-a descris personajul drept „planificatorul suprem al grupului”. Pine este deja un abonat al blockbuster-elor, fiind cunoscut pentru rolul căpitanului James Kirk, în recentele filme Star Trek, dar și pentru rolul luni Steve Trevor, în Wonder Woman.

Michelle Rodriguez este barbarul pe nume Holga, iar numele ei este în mare trending în 2023 și pentru că-și va relua rolul din următorul Fast and Furious, „Fast X”. Antagonistul este un aristocrat corupt pe nume Forge Fletcher și este interpretat de Hugh Grant, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Grant a povestit în interviuri recente că a fost încântat de scenariu, deoarece acesta i-a adus aminte pe alocuri de Monty Python.

Honor Among Thieves

Judge Smith, pe care spectatorii îl vor recunoaște din „Jurassic World: Fallen Kingdom” sau „Detective Pikachu”, va juca aici rolul vrăjitorului, pe nume Simon. Regé-Jean Page, da, Simon Basset din Bridgerton, va juca rolul paladinului, pe nume Xenk. Sophia Lillis va intra în pielea druidului Doric, iar Jason Wong joacă rolul lui Dralas.

În ceea ce privește filmările, acestea au avut loc în Irlanda de Nord, dar și în Islanda, ceea ce înseamnă că vom avea parte de peisaje superbe, care vor aduce aminte de alte filme fantasy celebre: „Lord of the Rings”, „Game of Thrones” etc. Apropo de acesta din urmă, Chris Pine a descris filmul „Dungeons and Dragons” ca un amestec de „Game of Thrones” cu „Princess Bride”, o picătură de „Monty Python and the Holy Grail” și un strop de „Goonies”. Ceea ce n-are cum să nu te facă să vrei și mai mult să-l vezi.

Pentru fanii jocului D&D, regizorul și scriitorul John Daley a dat asigurări că au fost incluse vrăji, artefacte și multe detalii din jocul original, plus o tonă de easter eggs, ce abia așteaptă să fie descoperite, începând cu 31 martie.

De ce ecranizarea unui board game?

Dungeons & Dragons

Jocul D&D e puțin cunoscut în Europa, dar este extrem de popular în State. Acesta a fost lansat în 1974 și este recunoscut ca precursorul jocurilor de rol moderne și al industriei jocurilor de rol și, de asemenea, a influențat profund jocurile video, în special pe cele de tipul RPG.

D&D se diferențiază de jocurile de război tradiționale, permițând fiecărui jucător să-și creeze propriul personaj pe care să-l joace, în locul unei formații militare. Aceste personaje pornesc în aventuri care se desfășoară într-un cadru fantastic. Ca regulă, un Dungeon Master (DM) servește ca arbitru și povestitor al jocului, menținând în același timp cadrul în care au loc aventurile și jucând rolul locuitorilor lumii în care se desfășoară jocul, denumite și personaje non-player (NPC).

Personajele formează o echipă și interacționează cu locuitorii și între ei. Împreună rezolvă quest-uri, se angajează în tot felul de lupte împotriva unor personaje malefice, explorează și adună comori și cunoștințe. În acest proces, personajele câștigă puncte de experiență (XP) pentru a crește în niveluri și devin din ce în ce mai puternice în timpul unei serii de sesiuni de joc separate.

Succesul mare de care s-a bucurat D&D încă de la începuturi a dus la apariția mai multor variante și copii, dar în ciuda concurenței, D&D a rămas lider de piață în industria jocurilor de rol. Așa se face și că în 2004, D&D era încă cel mai cunoscut și cel mai bine vândut joc de rol din SUA, cu aproximativ 20 de milioane de oameni care l-au jucat și peste un miliard de dolari încasați din vânzarea de cărți și echipamente în întreaga lume.

De asemenea, anul 2017 a înregistrat cel mai mare număr de jucători din istoria D&D — 15 milioane doar în America. În plus, vânzările ediției a 5-a din D&D au crescut cu 41% în 2017 față de anul precedent și au crescut cu încă 52% în 2018, devenind anul cu cele mai mari vânzări ale jocului de până acum.

D&D este cunoscut și dincolo de jocul în sine, având numeroase referințe în cultura populară, dar și unele controverse. De exemplu, în anii 1980, în jurul său s-a creat o adevărată panică de genul Balena Albastră, care-l leagă în mod fals de satanism și sinucidere. Acest lucru este transpus și în serialul fenomen „Stranger Things”, cel mai de succes produs Netflix. De fapt, întreaga premisă a serialului începe cu și de la acest joc, personajele fiind prezentate încă din primul episod jucând D&D, iar fiecare sezon are un mostru care poartă o denumire din acest joc.

Alte Articole din FILME – PREMIERE.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută