Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/03/2023
Artă & Cultură / Art Expo

Expoziția “Ferestre atemporale” a pictoriței Bianca-Andreea Constantin

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Expoziția “Ferestre atemporale” a pictoriței Bianca-Andreea Constantin Share Expoziția “Ferestre atemporale” a pictoriței Bianca-Andreea Constantin
Expoziția "Ferestre atemporale" a pictoriței Bianca-Andreea Constantin


Expoziția “Ferestre atemporale” a pictoriței Bianca-Andreea Constantin

Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Pictură București vă invită, în perioada 20 martie-2 aprilie 2023, la expoziția personală “Ferestre atemporale” a pictoriței Bianca-Andreea Constantin.

Vernisajul expoziției se va desfășura în data de 21 martie 2023 la ora 18:00, prezentarea fiind realizată de criticul de artă Ana Amelia Dincă.

Expoziția va fi deschisă zilnic între orele 11:00 – 19:00, în perioada 20 martie – 2 aprilie 2023, la Galeria Căminul Artei – sala etaj, str. Biserica Enei, nr. 16, București.

“Supusă normelor compoziționale pe care artista le are în vedere, nu numai când elementele realității o inspiră, ci și atunci când datele sensibilității interioare transpar pregnant, acest demers vizual – Ferestre atemporale – permite privitorului să descopere un spectru de tonalități dintre cele mai vivante și acaparatoare. Treptele și deschiderile de spațiu, ca motive inspiraționale, înscriu ființa artistei într-o altă dimensiune existențială, relaționând omul cu visele sale, cu dorința de evoluție și de cunoaștere, în acest context, evocarea simbiozei dintre trup și suflet, dobândind conotații ontologice.

Prin ferestrele artistei vedem Edenul, percepem registre multiplicate și dualitatea unor lumi nu diferite, ci tangente pe dorința noastră de a avea acces la frumos. Aici, plasticiana folosește sugestive elemente de arhitectură în structurarea compozițiilor. Simbolurile conduse la esența mesajului sunt completate cu zone neconvenționale, tratate prin ample pensulații, a căror picturalitate măiestrită prin mai multe suprapuneri, creează luminiscențe, amprentând lucrările cu o energie pozitivă.” – Ana Amelia Dincă, critic de artă

Expoziția "Ferestre atemporale" a pictoriței Bianca-Andreea Constantin

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută