Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/03/2023
Artă & Cultură / Teatru

Premiere la TNB în luna martie

Mădălina Lefter De Mădălina Lefter
Comentarii Premiere la TNB în luna martie Share Premiere la TNB în luna martie
Premiere la TNB


Începutul primăverii este unul deosebit de bogat în premiere la TNB şi, dată fiind diversitatea spectacolelor care ni se propun, o fugitivă trecere în revistă a celor pe care am avea şansa să le vedem încă de luna aceasta s-ar putea dovedi utilă pentru împătimiţii de teatru.

CĂLĂTORIA

un spectacol de Dan Puric

Premiere la TNB în luna martie
Dan Puric

Despre spectacolul ce se va juca în avanpremieră în primele zile ale lunii, pe 4 şi 5 martie, urmând ca premiera oficială să fie pe 24 martie, însuși creatorul său, Dan Puric, a oferit câteva detalii pentru a seta așteptările publicului: „Acest spectacol vă propune o «călătorie» spre inima omului, atât de părăsită astăzi, spre sufletul românesc neîntinat de vremuri, spre privilegiul de a iubi și de a râde! Cei care-și vor lua «bilet», vor avea șansa să se regăsească în ceea ce sunt și, mai ales, în ceea ce au nevoie să fie!

Vor fi «stații» în care vor putea cugeta asupra vieții, altele în care își vor aduce aminte de taina iubirii și multe altele în care vor redescoperi bucuria vieții!”.

REPETIŢIE PENTRU O LUME MAI BUNĂ

dramatizare de Mihai Radu și Ionuț Sociu, după romanul omonim de Mihai Radu

Premiere la TNB în luna martie
Radu Afrim

Radu Afrim a ales să pună în scenă cel mai recent roman al lui Mihai Radu, Repetiție pentru o lume mai bună, romanul unei crize generalizate, o Matrioșka de crize, cum declara autorul său, care se resimt la nivel moral, politic, ecologic, civilizațional. O istorie despre o familie românească obișnuită, plasată în Bucureștiul de azi, dar atât de definitorie pentru întreaga civilizație occidentală a momentului.

„Ne-am putea imagina experiența acestui spectacol ca un loc de joacă unde sunt moartea, sexualitatea, nostalgiile adolescenței și ale tinereții, speranțele… un joc când candid și naiv, când crud, înspăimântător.” – Mihai Radu

CUVÂNTUL PROGRES ROSTIT DE MAMA SUNA TERIBIL DE FALS

de Matei Vişniec

Premiere la TNB în luna martie
Botond Nagy

Cu o distribuţie impresionantă, în care se regăsesc Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Lari Giorgescu şi Ada Galeș, regizorul Botond Nagy montează una dintre cele mai frumoase piese ale lui Matei Vişniec, melanj de dramă şi comedie, premiată la Festivalul de la Avignon.

Vreau să fac un spectacol în care copiii caută îmbrățișarea mamelor lor. Un spectacol în care nu uită că viața lor a început cu un miracol. Că s-au născut. Și acolo aș opri un pic timpul. Acest spectacol este căutarea acelor secunde când o mamă și un copil se întâlnesc și îi leagă doar acel moment. Când încă nu se înțeleg prin cuvinte, când totul pare posibil. Un teatru posibil…” – Botond Nagy

Text de MĂDĂLINA LEFTER

» Vezi alte articole din capitolul ARTĂ & CULTURĂ.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută