Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/03/2023
Artă & Cultură / Art Expo

DREAM ON – expoziția primăverii la Castelul Cantacuzino 

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii DREAM ON – expoziția primăverii la Castelul Cantacuzino  Share DREAM ON – expoziția primăverii la Castelul Cantacuzino 
DREAM ON – expoziția primăverii la Castelul Cantacuzino 


DREAM ON – expoziția primăverii la Castelul Cantacuzino 

Cu ocazia venirii primăverii, Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino din Bușteni a inaugurat expoziția de artă contemporană „Dream On” a artistei Mirela Trăistaru, al cărei curator este Excelența Sa, Prințul Șerban Dimitrie Sturdza. Vizitatorii vor putea admira picturi și desene, completate de o instalație video ce redă o parte din lumea Mirelei Trăistaru. „Dream On” va fi deschisă până pe 28 mai 2023.

DREAM ON – expoziția primăverii la Castelul Cantacuzino 

Coordonată de Cristina Ploscaru și Daniel Sur, expoziția urmărește devenirea artistului Mirela Trăistaru prin corelarea elementelor din viața sa personală – familia, prietenii, sinele propriu – și a momentelor cheie, de-a lungul timpului – copilăria, tinerețea, fragmente din viața sa socială. Una dintre încăperile galeriei este destinată proiecțiilor video ce redau imagini din atelierul de creație al artistei, o conversație cu Mirela și imagini dinamice ale motivelor stilistice caracteristice artei sale, realizate de Cristian Farcaș.

" "

Mirela Trăistaru este pictor, grafician, scenograf, realizator de costume și decoruri pentru teatru, cinema și televiziune, designer vestimentar, doctor în body painting, realizator de lucrări monumentale și curator.

DREAM ON – expoziția primăverii la Castelul Cantacuzino 

În calitate de artist plastic, Mirela Trăistaru a organizat peste 70 de expoziții personale și mai mult de 160 de expoziții de grup în România și în lume, în țări precum Austria, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Danemarca, Egipt, Elveția, Filipine, Franța, India, Japonia, Kosovo, Macedonia, Maroc, Muntenegru, Olanda, Polonia, Serbia, SUA, Turcia, Ucraina și Ungaria.

Mai multe detalii despre expoziția “DREAM ON” sunt disponibile online, pe adresa www.cantacuzinocastle.com. Biletele se achiziționează direct de la intrarea castelului, iar accesul în galerie se face în cadrul tururilor ghidate.

Rezervările pentru grupuri se realizează prin apel telefonic la numărul (+40) 244320520.

DREAM ON – expoziția primăverii la Castelul Cantacuzino 

Castelul Cantacuzino din Bușteni a fost construit în 1911, la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, supranumit “Nababu’”, servind drept locuință de vară pentru familia nobilului și fiind la inaugurarea sa una dintre cele mai moderne construcții din Europa.

În 2010, monumentul devenit istoric și aflat în proprietate privată a fost deschis pentru prima oară spre vizitare, cu scopul de a oferi tuturor doritorilor șansa de a admira o parte din moștenirea Nababului. De atunci, a devenit unul dintre cele mai importante obiective culturale și turistice de pe Valea Prahovei.

În 2015, a fost inaugurată Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino, iar prima expoziţie i-a fost dedicată pictorului spaniol Salvador Dali.

Au urmat expoziții cu lucrări grafice ale artiştilor Pablo Picasso, Marc Chagall, Vincent van Gogh, Henri Matisse, Henri de Toulouse-Lautrec, dar şi expoziţii de artă contemporană cu lucrări ale unor artişti autohtoni, inclusiv o expoziție de sculptură cu ocazia Centenarului Marii Uniri, ce a adus împreună 100 de sculptori români.

Acestor expoziții periodice au urmat multe asemenea, în încercarea de a delecta vizitatorii cu opere artistice de rang internațional.

Pentru mai multe informații, vizitați www.cantacuzinocastle.com, conectați-vă cu noi pe Facebook la www.facebook.com/castelulcantacuzino sau urmăriți pagina de Instagram www.instagram.com/cantacuzinocastle.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută