Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/03/2023
Muzică

Delta pe Obraz cântă pentru prima dată în România

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Delta pe Obraz cântă pentru prima dată în România Share Delta pe Obraz cântă pentru prima dată în România
Delta pe Obraz cântă pentru prima dată în România


Delta pe Obraz cântă pentru prima dată în România, duminică, 12 martie, în Club Expirat din București.

Pe scenă vom avea și “Fluturi”, cel mai recent single, lansat în 20 februarie, parte din povestea “20”.

Delta pe Obraz se naște în 2016, la Chișinău, când Gheorghe Gușan și Cristian Chirilă, colegi la actorie, încep să se joace cu poezii pe acorduri de chitară, oscilând sonor între poetry rock și folk. POT Music, concursul pentru tinere talente din Republica Moldova, aduce în peisaj alte două personaje, din zona indie-rock și în scurt timp Delta pe Obraz devine o trupă care începe să se facă remarcată, în deschiderea concertelor Fără Zahăr, Gândul Mîței, COMA sau Luna Amară.

Noua formulă ne aduce în martie 2020 piesa MOARTE, lansată printr-un concert “cu distorsiuni, cu bas și cu tobe vii”, sound-ul alunecând din ce în ce mai mult spre rock alternativ.

" "


Odată cu începerea războiului din Ucraina, Delta nu întârzie să-și exprime solidaritatea prin lansarea piesei DUPĂ RĂZBOI. Al doilea concert ne aduce în 2022 AMANTA.

Delta pe Obraz ne provoacă cu o promisiune, că în fiecare lună, în data de 20 vor lansa câte o piesă. Din povestea lui “20” se desprind deocamdată MINTE-I FRUMOS, EPITAF, NU MĂ ATING și FLUTURI, cel mai recent single, lansat în februarie … 20.


Fluturi nu este o piesă nouă. Ea este, de fapt, una dintre primele piese Delta pe Obraz, o carte de vizită în “micile cercuri de fani” care însă se metamorfozează acum și prinde altă formă.

Fluturii s-au maturizat odată cu membri formației și ne aduc în scenă un monolog despre necesitatea debarasării de tot ceea ce e toxic, emoțional, despre amintiri care pot deveni constructive și benefice, despre sacrificiile iubirii și prețul pe care îl are, uneori, fericirea.

Pentru a putea transmite exact ceea ce aveau în cap, Delta au pornit într-un lung proces de căutare și se pare că s-au găsit. Noua variantă a Fluturilor ne aduce un sound aerisit, matur, atent lucrat.

Delta pe Obraz cântă pentru prima dată în România

Pentru concertul din Expirat, din 12 martie, Delta pe Obraz îi vor avea alături, ca invitați speciali pe ulise, aka Dan Stoica (chitară, voce), Cătălin Fuioagă (tobe, sampler) și Ionuț Gagu (bas), o trupă de rock alternativ “de muzică brută și versuri brute” al cărui album concept “Revers” lansat în 2019 se găsește pe toate platformele de streaming.

Biletele pentru concertul din 12 martie sunt disponibile prin platforma iaBilet.ro

  • Acces general: 50 lei
  • Studenți & elevi (at the door): 30 lei

Copiii sub 12 ani au acces gratuit atât timp cât sunt însoțiți de un adult plătitor de bilet.

Link eveniment Facebook.

Un concert marca BandBook by Munteanu.

Delta pe Obraz cântă pentru prima dată în România Delta pe Obraz cântă pentru prima dată în România

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută