Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/03/2023
Artă & Cultură / Teatru

Cock de Mike Bartlett – 9 martie, la Nottara

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cock de Mike Bartlett – 9 martie, la Nottara Share Cock de Mike Bartlett – 9 martie, la Nottara
Cock de Mike Bartlett – 9 martie, la Nottara


Cock de Mike Bartlett – 9 martie, la Nottara

Cock de Mike Bartlett, spectacol al Teatrului Stela Popescu în regia lui Tony Adam şi scenografia Mădălinei Mihai, avându-i în distribuţie pe Tudor Cucu Dumitrescu, Cristian Neacșu, Ioana Niculae, Cătălin Frăsinescu, se joacă pe 9 martie, ora 19:00 la Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu.

Piesa lui Mike Bartlett vorbește  despre iubire și despre puterea noastră de a înțelege formele și complexitatea acestui sentiment. Mai presus de toate însă, Cock aduce în fața noastră o serie de întrebări esențiale. Avem curajul să fim, cine suntem cu adevărat? Avem îndrăzneala de a ne trăi propriul adevăr? Suntem în stare să ne asumăm alegerile și să ieşim din zona de confort ?

Protagoniştii premierei declarau :

Tudor Cucu Dumitrescu :

„Textul este extrem de captivant, pentru că vorbeşte despre un subiect care nu e abordat atât de des în producţiile româneşti cinematografice sau de teatru. E vorba despre un cuplu gay care întâmpină tot felul de probleme. În fine, nu vreau să povestesc piesa. Pentru mine, e un text destul de puternic şi de important. Am mai jucat rolul acesta în facultate. Iar reîntâlnirea cu rolul a fost o surpriză, pe alocuri, extrem de plăcută.”

Cristian Neacşu :

“Cock este un text contemporan. Este vorba despre iubire si decizii. Despre asumare, despre confuzie, despre numeroasele posibilități în care-ti poti trai viitorul. Si cel mai important despre identitate, despre dorinta de a fi înţeles si nu judecat.

John contine toate astea. Le duce în spate. El nu vrea sa rănească pe nimeni, dar o face .
E o provocare sa joci un asemenea personaj care trăiește o ora si jumatate toate lucrurile enumerate mai devreme. Si este mai ales epuizant. Acest spectacol este un checkpoint în cariera.”

Societatea contemporană se schimbă cu rapiditate, iar teatrul contemporan are datoria de a aduce în fața spectatorilor problemele cu care aceasta se confruntă. Astfel, identitatea de gen este astăzi un subiect extrem de actual, care necesită o abordare corectă, pe măsura complexității lui.

Spectacolul Cock aduce în prim plan  triunghiul dramatic de relaționare, în care ne-am aflat fiecare dintre noi, asumându-ne, de cele multe ori inconștient, unul dintre cele 3 roluri: victimă, salvator sau persecutor. Construit într-o structură cinematografică, spectacolul împletește lupta și suferințele personajelor, cu situațiile comice, într-un ritm alert, ce-l va face pe spectator să rămână implicat până la final.

Cock de Mike Bartlett – 9 martie, la Nottara

Să lupți / să renunți?  Să accepți / să refuzi?  Să pleci / să rămâi? Răspunsul rămâne a fi dat de fiecare spectator.

Acces 16 +

Durată: 1 oră și 20 de minute, fără pauză

Premiera: București, 20 decembrie 2022

Bilete pe www.teatrulstelapopescu.ro, www.mystage.ro    www.iabilet.ro, bilet.ro și theatrum.ro

Cock de Mike Bartlett – 9 martie, la Nottara

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută