Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/02/2023
Artă & Cultură / Teatru

Dramaturgia COOL 2.0. – lansare concurs eseuri de Ziua Mondială a Teatrului

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Dramaturgia COOL 2.0. – lansare concurs eseuri de Ziua Mondială a Teatrului Share Dramaturgia COOL 2.0. – lansare concurs eseuri de Ziua Mondială a Teatrului
Dramaturgia COOL 2.0. - lansare concurs eseuri de Ziua Mondială a Teatrului


Dramaturgia COOL 2.0. – lansare concurs eseuri de Ziua Mondială a Teatrului

În perioada 27 februarie– 20 martie, Teatrul de Comedie, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, organizează concursul de eseuri „Dramaturgia cool” ediția a II-a, adresat elevilor din clasele IX-XII din unitățile de învățământ din București, publice sau private, acreditate de Ministerul Educației Naționale.

Ediția a II-a a concursului „Dramaturgia cool” este dedicată Zilei Mondiale a Teatrului (27 martie), sărbătoare internațională care a debutat în anul 1962, concurs menit să întărească puntea de legătură dintre noile generații și una dintre cele mai vechi arte din lume, arta spectacolului de teatru, cu întreaga ei complexitate, cu întreaga forță pe care o presupune conjugarea eforturilor atâtor creatori care edifică spectacolul de teatru, de la dramaturg, regizor, scenograf și actor până la personalul tehnic din spatele scenei.

Tema celei de-a doua ediții a concursului este „De ce vreau să fiu actor/regizor/scenograf?”. Concursul este deschis pentru participare până în data 20 martie 2023, iar câștigătorii vor fi anunțați luni 27 martie, în cadrul unui eveniment special care va avea loc la Sala Nouă (str. Vineri nr. 11), începând cu ora 18.00.

Dramaturgia COOL 2.0. - lansare concurs eseuri de Ziua Mondială a Teatrului

Premiile stabilite de juriul format din Ioan Cristescu, Dorina Chiriac și Vladimir Anton, se vor acorda după cum urmează:

Premiu I – 500 de lei,

Premiul II – 300 de lei,

Premiul III – 200 de lei.

5 mențiuni – volume publicate sub egida MNLR.

În cadrul acestui eveniment, conf. univ. dr. Ana Maria Nistor va susține o conferință, dedicată elevilor de liceu, care se vor familiariza astfel cu elementele mai puțin cunoscute ale construirii unui spectacol de teatru. Seara se va încheia cu un concert susținut de actorul Teatrului de Comedie, Răzvan Krem Alexe.

Regulamentul concursului, formularul de înscriere și formularul de consimțământ pot fi descărcate de AICI.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută