Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/02/2023
Muzică / Omul cu discurile

OMUL CU DISCURILE | AVISHAI COHEN „Shifting Sands”

Berti Barbera De Berti Barbera
Comentarii OMUL CU DISCURILE | AVISHAI COHEN „Shifting Sands” Share OMUL CU DISCURILE | AVISHAI COHEN „Shifting Sands”
Avishai-Cohen-Shifting-Sands-Foto-Hamed-Djelou


AVISHAI COHEN „Shifting Sands”

Dincolo de delectare, de completarea unui mediu benefic, muzica este despre conectare, despre limbajul pe care-l folosim în relația cu ceilalți sau fluxul care se creează între artist și spectator în timpul unui concert, dar și în timpul unei audiții. Conexiunea cu noi înșine, conexiunea dintre muzicieni și, desigur, ceea ce publicul primește din energia creată.

În ultimii 25 de ani, basistul Avishai Cohen a devenit unul dintre cei mai străluciți creatori de conexiuni, un super-greu al jazz-ului contemporan, cu un catalog care stă alături de legendele genului din toate timpurile.

Cu noua formulă de trio, alături de pianistul azer Elchin Shirinov și fenomenala Roni Kaspi la baterie, Avishai Cohen înaintează pe drumul deja format cu spirit de aventură. Un traseu fascinant, alcătuit expert, fără risc de accident sau plictiseală. E drept, un trio are tot ce trebuie. Pianul e orchestra, ritmul pulsează împreună cu frecvențele din cheia Fa și deja avem totul. Dar din acest format cunoscut se disting doar cele care pot să extragă unicitatea, excepția care deviază de la banalitate.

În 2022, noul trio al lui Avishai își manifestă spectaculoasa unicitate pe albumul „Shifting Sands”, cu un repertoriu bine format în concertele susținute cu un an înainte.

avishai cohen

Conexiunea dintre atingerea umană, sunet și spirit duce la un album perfect așezat, matur și în același timp dominat de entuziasmul specific muzicienilor aflați la început, manifestându-și libertatea creativă în mediul creat de un lider care știe foarte bine ce face.

Text de Berti Barbera | Omul cu discurile

Cover foto © Hamed Djelou

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută