Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/02/2023
Evenimente

Viața orașului: Ce poți face la Sibiu în perioada 1 – 15 martie?

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Viața orașului: Ce poți face la Sibiu în perioada 1 – 15 martie? Share Viața orașului: Ce poți face la Sibiu în perioada 1 – 15 martie?


Luna martie nu aduce doar primăvara, ci și două premiere pe scena teatrului sibian: ”Toate operele lui Molière”, în regia lui Daniel Plier, care aduce un elogiu marelui scriitor la 350 de ani de la moartea sa și ”Jocul de-a vacanța”, în regia lui Florin Coșuleț, o comedie romantică inspirată din realitate. Cele două spectacole vor avea premiera în a doua jumătate a lunii martie, dar până atunci ne delectăm cu evenimente unul și unul. Iată recomandările Zile și Nopți pentru perioada 1 – 15 martie.

 

ROMEO ȘI JULIETA. ROCK STORY

Viața orașului: Ce poți face la Sibiu în perioada 1 - 15 martie?

Inspirat de tragedia originală a lui Shakespeare, spectacolul creat de coregraful italian Marcello Algeri comprimă povestea de dragoste dintre Romeo și Julieta la numai cinci zile și spune de fapt povestea de dragoste a fiecăruia dintre noi. Montarea de la Sibiu nu e o tragedie politică sau de dragoste. Cei doi îndrăgostiți din Verona rup cercul de tradiții, obligații și îndatoriri care le caracterizează familiile de generații întregi. Ei nu aleg banii, poziția socială, ci iubirea, chiar și în moarte. Abordarea originală a montării lui Algeri constă în alegerea muzicii rock pentru universul sonor al spectacolului. Întâlnirea dintre literatura clasică, muzica rock, dansul contemporan și publicul sibian va avea loc sâmbătă, 11 martie, ora 19, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”. Preț bilet: 20/10 lei.

 

SORĂ-SA

Viața orașului: Ce poți face la Sibiu în perioada 1 - 15 martie?

Actrița Cristina Ragos aduce pe scenă povestea surorii celebrei Antigona, Ismena, într-un one-woman show sensibil despre durere și vindecare, despre pierdere și speranță. Spectacolul se va juca în zilele de 11 și 12 martie, de la ora 17, la Centrul Cultural Habitus.

 

STAND-UP COMEDY

Viața orașului: Ce poți face la Sibiu în perioada 1 - 15 martie?
Foto: Petru Ivu

De peste 15 de ani pe scena de comedie și cu milioane de vizualizari pe youtube, Dan Badea este unul dintre cei mai îndrăgiți comedianți din România. Alături de Dan Țuțu și Andrei Garici vă invită la un show inedit marți, 7 martie, ora 19, la Centrul ”Ion Besoiu”.

 

CONCERT SIMFONIC

Viața orașului: Ce poți face la Sibiu în perioada 1 - 15 martie?

Trei dintre operele marelui compozitor Brahms: ”Uvertura Academica op. 80”, ”Dublu concert pentru vioară, violoncel și orchestră în la minor, op. 102” și ”Simfonia nr. 3 în Fa major” vor fi interpretate de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, violoncelistul Bogdan Postolache și violonistul Cosmin Bănică, sub bagheta maestrului dirijor Cem Mansur, în cadrul concertului simfonic programat joi, 9 martie, ora 19, la Filarmonica sibiană. Preț bilet: 40/20 lei.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută