Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/02/2023
Artă & Cultură / Performing arts

„moving [m]others”, un spectacol despre EMOŢIA MATERNITĂŢII pe 1 şi 8 martie la ARCUB

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii „moving [m]others”, un spectacol despre EMOŢIA MATERNITĂŢII pe 1 şi 8 martie la ARCUB Share „moving [m]others”, un spectacol despre EMOŢIA MATERNITĂŢII pe 1 şi 8 martie la ARCUB
„moving [m]others”, un spectacol despre EMOŢIA MATERNITĂŢII pe 1 şi 8 martie la ARCUB


„moving [m]others”, un spectacol despre EMOŢIA MATERNITĂŢII pe 1 şi 8 martie la ARCUB

Pe 1 şi 8 martie 2023, de la ora 18.30, ARCUB prezintă la Sala Mare instalaţia performativă despre maternitate „moving [m]others”, organizat de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti în parteneriat cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, în cadrul CNDB Itinerant – o stagiune de spectacole în alte spații din București și din țară.

Un spectacol delicat și percutant despre maternitate, moving [m]others este o instalație performativă și imprevizibilă, născută în urma unor cercetări colective ale unui grup mixt de artiste. Mame, fiice și colege de breaslă, te invită timp de trei ore pe un teritoriu performativ și participativ, precum pământul care atrage, susține, vibrează, creează, ne hrănește și se deschide. O hartă a dorințelor, un joc în care descoperi regulile și urmărești propriile nevoi. O călătorie ghidată de întrebări.

Cine este o mamă bună? Cine este o mamă rea? Dacă te strâng foarte tare în brațe îți iese sufletul? Tu cum faci când scoți limba? Ai văzut-o vreodată pe mama ta plângând? Tu cum faci când scoți limba? Ce vrei să fii când vei fi mare? Cum te-ai născut?

„moving [m]others”, un spectacol despre EMOŢIA MATERNITĂŢII pe 1 şi 8 martie la ARCUB

Această producție a luat naștere în 2021 în cadrul unui proiect de rezidențe artistice în care 7 artiste-mame si o artistă-fiică au explorat colectiv maternitatea prin lentila propriilor practici și a crescut organic în 2022 în cadrul unui nou proiect de producție.

Cercetarea coregrafică, metoda feldenkrais, dans-terapia, improvizația în muzică și mișcare, atelierele tactil-kinestezice, filmul, modelajul, desenul și scrierea creativă, au fost explorate într-un continuum muncă-joacă, integrând energia creativă a copiilor, nevoile lor de îngrijire și atenție, interesele artistice și nevoile mamelor.

Bunici, mame, copii, colege de breaslă și tați au luat parte la multiplele laboratoare organizate la AREAL, reprezentând o continuă sursă de inspirație și confirmare a unor nevoi puternice de îmbrățișare a haosului maternității.

„moving [m]others”, un spectacol despre EMOŢIA MATERNITĂŢII pe 1 şi 8 martie la ARCUB

„Aici este ok să întrupezi toate părțile de care ai fost deposedată și să descoperi corpuri materne în toată complexitatea lor: educate, sofisticate, nepricepute. Asumate exact așa cum suntem: trase, împinse, lovite, susținătoare, sălbatice sau atingătoare. Este ok să naști și să te naști în același timp. Noi, mame, dilatate, grele, ușoare, ne pierdem granițele, suntem mișcate de organe, râvnim contradicțiile și ne hrănim din ele.

Ne izbim, iubim paradoxul, imprevizibilul, logica unei alte ființe. Reînvățăm o comunicare primară, între noi, femei, și între noi și copiii noștri, unde ancestralul ne ghidează, unde reperele sunt comunicarea corp la corp, limba, mușcatul, păstrarea teritoriului, tactilitatea, sexualitatea.” [m]others

„moving [m]others”, un spectacol despre EMOŢIA MATERNITĂŢII pe 1 şi 8 martie la ARCUB

Biletele au fost puse în vânzare la prețuri variabile și pot fi achiziționate online de pe arcub.ro, bilet.ro și de la casa de bilete ARCUB.

Preţuri bilete:

Cat. I – 40 lei;

Cat. II – 25 lei.

MIERCURI, 1 ŞI 8 MARTIE, ORA 18.30

ARCUB Hanul Gabroveni – Sala Mare

moving [m]others

Curator proiect: Alexandra Bălășoiu

Concept și direcție artistică: Valentina De Piante

Creat și performat de: Alexandra Bălașoiu, Oana Băluță, Mădălina Dan, Valentina De Piante, Loredana Larionescu, Teodora Morosanu, Ada Anghel, Diana Spiridon

Co-creat de: Laura Murariu, Silvia Niculae

Compoziție, sound design și voce live: Teodora Moroșanu

Suport dramaturgic: Ivana Ivkovic

Scenografie, video și ilustrație hartă: Silvia Niculae

Asist. Scenografie: Gabriela Caracata, Eliza Voiculescu, Irina Ursea

Light design: Alexandros Raptis

Grafică: Oana Băluță

Video: Silvia Niculae, Roberta Roată

Producători: Alexandra Bălășoiu și Cristina Ispas

Un proiect Indie Box

Spectacol prezentat în cadrul CNDB ITINERANT.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută