Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/02/2023
Social

Labirintul senzorial, o punte între copiii cu autism și comunitatea ieșeană

Laura Cozmîncă De Laura Cozmîncă
Comentarii Labirintul senzorial, o punte între copiii cu autism și comunitatea ieșeană Share Labirintul senzorial, o punte între copiii cu autism și comunitatea ieșeană
Labirintul senzorial


Labirintul senzorial propus de terapeuții asociației Zbor de Fluturi poate fi explorat în mod gratuit de către toți ieșenii duminică, 5 februarie 2023, în zona Atrium – Palas.

 

Una dintre activitățile principale ale proiectului „Labirintul relațiilor în lumea autismului” este experimentarea acestui labirint senzorial prin care persoanele neurotipice își pot exersa empatia și pot înțelege într-un mod mai profund stările și senzațiile pe care le trăiesc persoanele din spectrul autist.

Încurajarea relațiilor mai sănătoase între copii, deprinderea de abilități sociale, o interacțiune autentică între persoanele neurotipice cu cele din spectrul autist sunt obiective atinse în cadrul proiectului asociației.

Duminică, în intervalul orar 10 – 21 terapeuții și voluntarii Asociației Zbor de Fluturi vor fi alături de ieșenii care vor dori să construiască o punte de legătură cu copiii din spectrul autist, astfel să maximizeze șansele de integrare a persoanelor atipice în comunitate.

 

Proiectul „Labirintul relațiilor în lumea autismului” este derulat de Asociația Zbor de Fluturi și finanțat prin programul În Stare de Bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Misiunea Asociației Zbor de Fluturi este să ofere o șansă de recuperare copiilor cu autism, prin servicii specializate, programe de terapie personalizate și promovarea drepturilor și demnității acestora. Copii sunt susținuți în dezvoltarea abilităților lor cognitive, sociale si de limbaj.

Abordarea terapeutica se bazează pe principiile analizei aplicate a comportamentului (ABA), terapie cu cele mai bune rezultate în lucrul cu copii cu Tulburări din Spectru Autist.

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi
nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România.
Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții grupurilor vulnerabile și a comunităților din care acestea fac parte, prin sprijinirea inițiativelor din domeniile Cultură, Sport sau Viață Sănătoasă care au un impact pozitiv asupra acestora.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută