Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/01/2023
Muzică Zile si Nopti

Cele mai așteptate albume ale lui 2023

Alex Mușat De Alex Mușat
Comentarii Cele mai așteptate albume ale lui 2023 Share Cele mai așteptate albume ale lui 2023
Cele mai așteptate lansări discografice ale lui 2023


Cele mai așteptate albume ale lui 2023

Am încheiat anul cu un top al celor mai vândute albume cât se poate de interesant, căci printre marii reprezentanți ai mainstream-ului, precum Adele sau Billie Eilish, s-au strecurat și reprezentanți ai pop-rock-ului șaizecist și șaptezecist, cu albume de greatest hits popularizate pe platormele de social media și asociate diverselor trend-uri și meme-uri.

N-ar fi hazardat să spunem că ne așteptăm ca și anul acesta să aducă în prim plan artiști ai secolului trecut, revitalizați și plimbați prin turnee pe stadioane, cu public țintă format atât din baby boomers, cât și din reprezentanți ai generației Z. Cu toate acestea, ne întoarcem atenția către muzica prezentului, căci anul acesta se anunță plin de lansări muzicale eclectice și reveniri în forță.


Unul dintre cele mai așteptate albume ale scenei rock este întoarcerea grupului Paramore cu albumul This Is Why, prim material discografic după o pauză de șase ani, în care solista Hayley Williams s-a concentrat pe cariera solo, apariția LP-ului fiind urmată și de un turneu european.

Cele mai așteptate lansări discografice ale lui 2023
Smashing Pumpkins: ATUM, album cover

În aceeași zonă stilistică, și noile Smashing Pumpkins, Atum: Act Two și Atum: Act Three, ultimele bucăți ale trilogiei Atum, o curajoasă aventură conceptuală condusă de liderul Billy Corgan, prezintă un interes crescut pentru fanii rock-ului autohton. Nepărăsind zona chitarelor cu distors, așteptăm și apariția noului album al trupei Noel Gallagher’s High Flying Birds, LP-ul încă neintitulat promițându-ne încă o porție de rock alternativ à la Oasis, mai ales dacă ne luăm după single-ul Pretty Boy, deja prezent pe platformele de streaming.

Schimbând zona stilistică, ajungem și la Shania Twain, care își va lansa anul acesta cel de-al șaselea album de studio, cantautoarea canadiană declarând că materialul discografic este unul cu o puternică tentă feministă.

Cele mai așteptate lansări discografice ale lui 2023
Shania Twain

Un mesaj asemănător, de data asta inspirat de divorțul recent, găsim și la Kelly Clarkson, al cărei album încă neintitulat își va face apariția la sfârșitul anului. De asemenea, mulți alți artiști ai pop-ului mainstream, printre care se numără Ed Sheeran, Lewis Capaldi sau Selena Gomez, și-au anunțat intenția de a lansa materiale discografice în 2023, chiar dacă detalii despre acestea încă nu au fost făcute publice

Cele mai așteptate lansări discografice ale lui 2023
Ed Sheeran

Tot în 2023 Depeche Mode au anunțat turneul și noul material discografic, Memento Mori.

Cele mai așteptate lansări discografice ale lui 2023
Depeche Mode

Una peste alta, se pare că anul acesta se arată cât se poate de ofertant în ceea ce privește lansările muzicale, fie că vorbim despre pop, rock sau country. Rămâne doar să le consumăm în tihnă, pe vinyl, casetă și platforme de streaming sau, de ce nu, să le ascultăm pasiv în fundalul videoclipurilor virale de pe TikTok.

Cele mai așteptate lansări discografice ale lui 2023
Selena Gomez

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.