Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/01/2023
Artă & Cultură / Performing arts

MUSICAL | Sunetul Muzicii revine la OCC, în ianuarie

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii MUSICAL | Sunetul Muzicii revine la OCC, în ianuarie Share MUSICAL | Sunetul Muzicii revine la OCC, în ianuarie
MUSICAL | Sunetul Muzicii revine la OCC, în ianuarie


MUSICAL | Sunetul Muzicii revine la OCC, în ianuarie

O veste minunată pentru iubitorii de musical! Binecunoscutul spectacol Sunetul Muzicii revine pe scena românească, în viziunea regizorală a lui Răzvan Mazilu, pe scena Operei Comice pentru Copii, cu o distribuție de excepție (Daniel Pascariu, Ana Maria Ivan, Maria Alexievici, Ionuţ Grama etc), cărora li se alătură Baletul și Orchestra OCC. Reprezentațiile sunt programate în fiecare weekend a lunii acesteia, începând din 14 ianuarie.

Povestea ne poartă în Austria, în ajunul Anschlussului din 1938, și o cunoaștem pe Maria (Ana Bianca Popescu/Oana Şerban), care își ia o slujbă ca guvernantă într-o familie numeroasă, în timp ce se decide dacă ar trebui să devină călugăriță. Se atașează de copii și, în cele din urmă, de tatăl lor văduv, căpitanul von Trapp. Când i se ordonă să accepte o comisie în marina germană, acesta se opune naziștilor și împreună cu Maria decid asupra unui plan de a fugi din Austria împreună cu copiii.

MUSICAL | Sunetul Muzicii revine la OCC, în ianuarie

O poveste cu un final fericit, ca orice alt musical, de altfel. Orice impas își are soluția într-un cântec, iar personajele trec peste orice problemă în pași de dans. Însă, nu este pentru prima dată când Răzvan Mazilu pune în scenă unul dintre cele mai frumoase musical-uri din toate timpurile.

Primele reprezentații au avut loc în 2018, o perioadă în care nu ai fi zis că în România există un public de musical – „Nu e un gen mai elitist, din contră, e unul cât se poate de popular, care aduce publicul în sala de spectacol. Desigur, dacă e făcut la modul cel mai profesionist. Poate părea, într-adevăr, elitist în România, unde toate și totul sunt în urmă. […] În viitorul apropiat vom asista, desigur, prevăd, la o inflație de musical-uri, care mai de care în premieră și «pentru prima dată în România».”, spunea într-un interviu regizorul.

Spectacolul aduce cu el promisiunea unei experiențe memorabile, însă publicului îi este recomandat „să uite tot, să dea delete la tot ceea ce știe despre acest important reper artistic, așa cum e Sunetul Muzicii. Fiecare producție aduce ceva nou, fiecare spune aceeași poveste, dar într-un limbaj nou, în haine noi, cu performanțe artistice unice, irepetabile”, – mai spune regizorul.

Sunetul Muzicii a avut premiera la Teatrul Lunt-Fontanne Theatre, pe 16 noiembrie 1959, unde a avut aproape 1500 de spectacole, devenind o legendă a musical-urilor de pe Broadway. Cu muzică de Richard Rodgers, versuri de Oscar Hammerstein II și o carte de Howard Lindsay și Russel Crouse, povestea se bazează pe memoriile din 1949 ale Mariei von Trapp, The Story of the Trapp Family Singers.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută