Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/12/2022
Artă & Cultură / Art Expo Viața Orașului

Teofil Mihăilescu – Brașov. Atmosferă, arhitectură și spațiu urban

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Teofil Mihăilescu – Brașov. Atmosferă, arhitectură și spațiu urban Share Teofil Mihăilescu – Brașov. Atmosferă, arhitectură și spațiu urban
Teofil Mihăilescu - Brașov. Atmosferă, arhitectură și spațiu urban


„Teofil Mihăilescu – Brașov. Atmosferă, arhitectură și spațiu urban”. Istoria transformării orașului în noua expoziție a Muzeului de Artă Brașov 

Muzeul de Artă Brașov invită publicul brașovean la o amplă expoziție de fotografie care clădește noi punți emoționale între oraș și locuitorii săi.

Locul desfășurării: Muzeul de Artă Brașov, B-dul Eroilor nr. 21

Perioada: 16 decembrie 2022 – 2 aprilie 2023

Curatori: dr. Radu Popica, drd. Andreea Pocol

Vernisaj: Vineri, 16 decembrie, 17.30

Program de vizitare: marți – duminică 9-17 (ultima intrare la 16.30)

Teofil Mihăilescu - Brașov. Atmosferă, arhitectură și spațiu urban

Muzeul de Artă Brașov organizează expoziția de fotografie „Teofil Mihăilescu – Brașov. Atmosferă, arhitectură și spațiu urban”, curatori dr. Radu Popica și drd. Andreea Pocol, în perioada 16 decembrie 2022 – 2 aprilie 2023. Vernisajul va avea loc vineri, 16 decembrie, începând cu ora 17.30, la sediul Muzeului de Artă Brașov din B-dul Eroilor nr. 21.

Expoziția pleacă de la un proiect de cercetare al arhitectului Teofil Mihăilescu prin care fotografii de arhivă ale Brașovului sunt alăturate fotografiilor sale contemporane, creând astfel imagini îngemănate și o punte temporală. Aceste juxtapuneri sunt menite să redea dezvoltarea unui organism viu, un oraș iubit care este într-un proces constant de transformări arhitecturale.

„Dincolo de transformările prin care şi oraşul, la scara vieții’ lui, şi omul, la scara vieții sale, le trăiesc fără a se putea opune timpului, nici oraşul şi nici omul nu sunt entități finite, ci transformabile, permanent aflate în stări de mutatis mutandis, singurul lucru care poate rămâne prin timp şi timpuri fiind unul imaterial şi minunat de transmisibil de la o generație la alta: emoția legăturii noastre, a fiecăruia, cu oraşul său” ne spune Teofil Mihăilescu.

Teofil MIHĂILESCU (n. 1973) este arhitect, fotograf, artist vizual și scriitor român. Absolvent al Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București și profesor al Universității Transilvania din Brașov, Teofil Mihăilescu este membru fondator al Ordinului Arhitecților din România (Filiala Braşov-Covasna-Harghita) și conduce Biroul de arhitectură Teofil Mihăilescu din Brașov.

Urmăriți activitatea Muzeului de Artă Brașov și pe platformele social media!

FacebookInstagram / LinkedIn

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută