Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/11/2022
Lifestyle Vacanțe / Vacanta de iarna

Unde mergem de sărbători – escapadă exotică sau basm de iarnă? | VACANȚA DE IARNĂ 2022-2023

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii Unde mergem de sărbători – escapadă exotică sau basm de iarnă? | VACANȚA DE IARNĂ 2022-2023 Share Unde mergem de sărbători – escapadă exotică sau basm de iarnă? | VACANȚA DE IARNĂ 2022-2023
vacanta de iarna sarbatori


Unde mergem de sărbători – escapadă exotică sau basm de iarnă?

Spre deosebire de perioada verii, când e mult mai greu să ne facem concediul într-un loc în totală antiteză cu vremea de afară, pe timp de iarnă putem opta pentru o astfel de escapadă. Mă refer aici la destinațiile exotice, ideale pentru cei care nu sunt mari fani ai zăpezii și frigului. Astfel, poți petrece sărbătorile de iarnă în tricou, pantaloni scurți și șlapi în Dubai, Zanzibar, Bali, Mexic sau Thailanda, pentru a enumera doar câteva locuri calde, cu ape albastre și palmieri.

Dubai_vacante-iarna-2022-destinatii-exotice
foto shutterstock.com

De fapt, Dubaiul a devenit pentru mulți români un fel de „Grecia a anotimpului rece”. Vei găsi acolo foarte mulți conaționali care-și petrec vacanța de iarnă, asta și pentru că în ultimii ani a devenit o destinație din ce în ce mai accesibilă. Dubai este unul dintre cele mai cosmopolite și moderne orașe din lume și oferă tuturor vizitatorilor o experiență cu adevărat memorabilă. Indiferent dacă e vorba de malurile Canalului sau de Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume. De asemenea, mai ai aici și un litoral de neegalat, un deșert spectaculos și peisaje urbane impresionante, ceea ce înseamnă că te vei întoarce acasă cu multe amintiri și o colecție de poze pe măsură.

,,Magia iernii la Brașov” aduce bucuria sărbătorilor
,,Magia iernii la Brașov” aduce bucuria sărbătorilor

Bineînțeles, de cealaltă parte există și foarte multă lume care abia așteaptă primele ninsori și instalarea straturilor generoase de zăpadă, moment când orașele încep să arate ca Narnia, adică ca un basm de iarnă. Pentru aceștia Brașovul și Poiana sunt destinații ideale, cu un farmec aparte și multe atracții de sezon. De exemplu, anul acesta în Brașov se desfășoară cel mai mare târg de Crăciun pe care l-a găzdui vreodată Piața Sfatului. În plus, la începutul primei luni de primăvară, când încă e iarnă în toată regula în masivul Tâmpa, în Poiană va avea loc și cel mai mare festival al iernii din România: Massif Festival.

De asemenea, Sibiul este o altă destinație de iarnă pe care turiștii n-ar trebui s-o ignore, aici având loc unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun de prin partea asta a Europei. Există și complexul de pârtii Arena Platoș în apropiere, iar Muzeul ASTRA este chiar un loc de basm atunci când e acoperit cu o pătură de zăpadă.

Așadar, opțiuni există pentru toți și pentru toate gusturile și bugetele. Deci, nu ezita să te bucuri de o escapadă în vacanța de iarnă, indiferent dacă optezi pentru exotic sau local, mai ales că acum, pentru prima oară în ultimii doi ani, nu mai există nicio restricție.

Text de Gruia Dragomir

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută