Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/11/2022
Artă & Cultură

#AniiDrumeției – Inițiativele de turism sustenabil premiate la Gala Ecoturismului: Premiul Publicului

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii #AniiDrumeției – Inițiativele de turism sustenabil premiate la Gala Ecoturismului: Premiul Publicului Share #AniiDrumeției – Inițiativele de turism sustenabil premiate la Gala Ecoturismului: Premiul Publicului


Cu prilejul finalizării celui de al doilea an de implementare a Programului „Anii Drumeției”, Consiliul Județean Sibiu a organizat pe 28 noiembrie 2022 Gala Ecoturismului, eveniment prin care a premiat toate inițiativele care contribuie activ la dezvoltarea turismului sustenabil în Județul Sibiu.

Gala a reunit în incinta Sălii Thalia autorități, operatori de turism sustenabil și reprezentanți ai celor mai importante asociații neguvernamentale, dar și atleți, jurnaliști, operatori privați și pasionați de drumeție și sport în aer liber.

Evenimentul a fost împărțit în trei secțiuni: Premiul Publicului, Spiritul Ecoturismului și Premiul Partenerilor. Primul, după cum îi spune numele, a fost o sesiune deschisă de votare online, unde publicul și-a exprimat preferințele pentru cele 8 categorii:

Premiul publicului pentru cel mai apreciat ghid: Teodora Bobeș

Premiul publicului pentru cel mai apreciat eveniment sportiv sustenabil: Maraton XCM/XCO Movilele Blăjelului

Premiul publicului pentru cel mai apreciat eveniment cultural sustenabil: Sărbătoarea Tuberozelor

Premiul publicului pentru cea mai apreciată experiență gastronomică: dinMărginime

Premiul publicului pentru cea mai apreciată cabană din zona montană: Cabana Suru

Premiul publicului pentru cel mai apreciat spațiu de cazare cu activități conexe de ecoturism: Joyard Pensiune Parc

Premiul publicului pentru cel mai apreciat traseu de drumeție: Cruce roșie: Valea Avrigului – Poiana Neamțului – Cabana Bârcaciu – Sub Vf. Scara

Programul “Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu cu scopul de a reface infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

La finalul celui de al doilea an al Programului Județul Sibiu se bucură de o infrastructură de drumeție la standardele țărilor cu tradiție în această sferă și peste 550 de kilometri de trasee reamenajate în Masivele Cindrel și Făgăraș. Anii 2021 și 2022 au însemnat și organizarea a 190 de drumeții ghidate, care au adus aproape de natura și cultura locală peste 4000 de participanți, adulți și copii deopotrivă.

 

Text de SANDY STANCU

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută