Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/11/2022
Artă & Cultură / Performing arts

Valentina Naforniță, invitată pe scena Operei Naționale București în spectacolul „Nunta lui Figaro”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Valentina Naforniță, invitată pe scena Operei Naționale București în spectacolul „Nunta lui Figaro” Share Valentina Naforniță, invitată pe scena Operei Naționale București în spectacolul „Nunta lui Figaro”
Valentina Naforniță este invitată pe scena Operei Naționale București în spectacolul „Nunta lui Figaro”


Valentina Naforniță este invitată pe scena Operei Naționale București în spectacolul „Nunta lui Figaro”

Vineri, 25 noiembrie, ora 18:30, Opera Națională București prezintă publicului spectacolul „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. În rolul Contesei, invitata specială a serii va fi soprana Valentina Naforniță. La pupitrul dirijoral se va afla maestru Cristian Spătaru, tot în calitate de invitat al operei bucureștene.

Născută în Republica Moldova, una dintre cele mai talentate tinere soprane reprezentante ale școlii românești de canto, Valentina Naforniță a urmat cursurile Universității Naționale de Muzică din București, sub îndrumarea profesoarelor Maria Slătinaru-Nistor și Eleonora Enăchescu.

Posesoarea unei voci cu un timbru deosebit, Valentina Naforniță s-a remarcat la concursuri naționale și internaționale de marcă unde a cucerit premii importante precum „BBC Cardiff Singer of the World” (este cea mai tânără câștigătoare a trofeului), Concursul internațional „Haricleea Darclee” sau „The Young Opera Singers of Europe”, care i-au adus recunoașterea internațională și șansa de a fi angajată a Operei de Stat din Viena și colaboratoare la unele dintre cele mai prestigioase teatre lirice europene precum Teatro alla Scala din Milano sau Opera de Stat din Berlin.

Cinci personaje arhetipale, clasice, se întâlnesc cu evenimente extraordinare pe parcursul operei „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. Intriga este atât de bine construitã încât din acţiunile personajelor nu putem bãnui care va fi deznodământul, dar în final, binele triumfă, aşa cum se cuvine unei comedii bine realizate.

Bilete AICI și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Valentina Naforniță este invitată pe scena Operei Naționale București în spectacolul „Nunta lui Figaro”

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută