Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 22/11/2022
Film Festival

Festivalul de film Ecozine Zaragoza ajunge pentru prima oară la Cluj, la Cinema ARTA

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Festivalul de film Ecozine Zaragoza ajunge pentru prima oară la Cluj, la Cinema ARTA Share Festivalul de film Ecozine Zaragoza ajunge pentru prima oară la Cluj, la Cinema ARTA
Între 26 - 27 noiembrie, Festivalul de Film Ecozine Zaragoza ajunge pentru prima oară la Cluj, la Cinema ARTA. Publicul este invitat la proiecțiile filmelor câștigătoare ale ediției din acest an a festivalului, alături de o serie de scurtmetraje dedicate publicului tânăr.


Între 26 – 27 noiembrie, Festivalul de Film Ecozine Zaragoza ajunge pentru prima oară la Cluj, la Cinema ARTA.

Publicul este invitat la proiecțiile filmelor câștigătoare ale ediției din acest an a festivalului, alături de o serie de scurtmetraje dedicate publicului tânăr.

Suntem extrem de bucuroși să putem aduce o mică parte din festivalul și atmosfera noastră în România, Ecozine fiind prezent pentru prima dată la Cinema ARTA din Cluj-Napoca. Vom proiecta câștigătorii ediției din acest an, două documentare remarcabile: Ophir, o odă poetică și dramatică despre dorința de libertate, cultură și suveranitate, care dezvăluie lanțurile vizibile și invizibile ale colonialismului și ciclurile sale infinite de violență, și La senda del pastor care vă invită într-o călătorie prin realitatea a șase păstori care văd cum profesia pe care o iubesc se apropie de sfârșit.

De asemenea, vom prezenta un program special pentru publicul tânăr (cuprinzând Nestling, Packing A Wave, Made In, In The Green, 22 aprilie), în cadrul secțiunii ARTA Family Time. – Anca Caramelea, selecționer Ecozine Film Festival.

Festivalul de film Ecozine Zaragoza ajunge pentru prima oară la Cluj, la Cinema ARTA
Festivalul de film Ecozine Zaragoza ajunge pentru prima oară la Cluj, la Cinema ARTA

Program

 Sâmbătă 26 noiembrie

11:00 – Ecozine Shorts

scurtmetraje | 40’

Invitat special: Radu Ungureanu

Nestling, Packing A Wave, Made In, In The Green, 22 aprilie

6 scurtmetraje despre natură, consum, poluare și acțiune civică.

18:00 – Ophir

r: Alexandre Berman & Olivier Pollet | 2020

lb: EN, TP | sub: EN

Recompensat cu Premiul pentru Cel mai bun documentar internațional, în cadrul Ecozine Film Festival 2022, Ophir spune povestea unei revoluții extraordinare pentru viață, pământ și cultură, ce deschide calea pentru crearea celei mai noi națiuni din lume în Bougainville, Papua Noua Guinee. O odă poetică, dar și dramatică despre dorința de libertate, cultură și suveranitate a oamenilor; filmul vorbește despre cel mai mare conflict din Pacific de la al Doilea Război Mondial, dezvăluind lanțurile vizibile și invizibile ale colonialismului și ciclurile sale infinite de violență fizică și psihologică generate de acesta.

Ophir Festivalul de film Ecozine Zaragoza ajunge pentru prima oară la Cluj, la Cinema ARTA
Ophir. Festivalul de film Ecozine Zaragoza ajunge pentru prima oară la Cluj, la Cinema ARTA

Duminică 27 noiembrie

19:00 – La senda del pastor

r: Silvia Pradas | 2021 | documentar

lb: ES | sub: EN

Introducere: Oana Ivan

Câștigătorul Celui mai bun documentar național Ecozine Film Festival 2022.

În Spania, s-a stabilit ideea că oamenii care trăiau în mediul rural erau niște jugari și că ar trebui să se mute în orașe pentru a crea industrii. Astăzi, această părere nu s-a schimbat, iar câțiva ciobani rămași supraviețuiesc în mediul rural încercând să păstreze o meserie ancestrală. Șase dintre ei, femei și bărbați, din generații diferite, ne permit să călătorim cu ei pe parcursul unui an (2019-2020) în care s-au petrecut evenimente pe care nimeni nu și le-a imaginat. O călătorie prin filosofia lor de viață care evidențiază situația reală în care trăiesc și modul în care aceasta afectează în tăcere societatea. O poveste despre cum unii încearcă să supraviețuiască pentru ca alții să trăiască bine.

La senda del pastor. Festivalul de film Ecozine Zaragoza ajunge pentru prima oară la Cluj, la Cinema ARTA
La senda del pastor. Festivalul de film Ecozine Zaragoza ajunge pentru prima oară la Cluj, la Cinema ARTA

Bilete pe AICI.

Ecozine Film Festival Zaragoza s-a născut în 2008, rezultatul colaborării Asociației Culturale Ecozine și a Consiliului Local al orașului Zaragoza, cu obiectivul principal de a da vizibilitate producțiilor audiovizuale axate pe probleme sociale și de mediu. Credem cu tărie în cinema ca un instrument eficient de informare și conștientizare cu privire la problemele sociale și de mediu, susținând acțiunile transformatoare pentru planetă.

În mai 2022 a avut loc cea de-a 15-a ediție a Ecozine, în 6 localități cu sediul central în Zaragoza, reunind încă o dată cele mai bune și mai interesante producții dedicate temelor sociale și de mediu. Cu aproape 6000 de spectatori, peste 60 de filme și 40 de invitați speciali, ediția de anul acesta a produs un excelent schimb de povești, idei, culturi și instrumente educaționale.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută